Kuruluş tarihi 2003… Kurban Yolcu başkanlığında Yıldırım İşadamları Derneği olarak kuruldu. Derneğin adına daha sonra işadamları eklendi ve böylece bugünkü Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği ortaya çıktı. Yısiad kısa adıyla da kamuoyunun bildiği bir sivil toplum örgütü oldu.
2007-2010 arasında Atilla Karagöz başkanlığında yoluna devam eden Yısiad’da, geçen ay yapılan kongreyle de başkanlığa Turgut Topçu geldi.
Üstelik…
Bursa’daki iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Turgut Topçu’nun yönetimi de, yine kamuoyunun tanıdığı isimlerden oluşuyor.
Yısiad’da…
Başkan Turgut Topçu’nun yanı sıra Atilla Karagöz, Taki Eren ve Nezahat Yılmaz başkan yardımcısı, Faruk Bayezit genel sekreter, Erhan Öztürk muhasip olrak görev yapıyor. Murat Karaman, Mahmut Demiröz, İrfan Akkaya, Saruhan Gonca, Sevinç Kahveci de üye olarak yönetimde yer alıyorlar.
İşte…
Bu yönetim basın toplantısıyla bugün Bursa medyasının karşısına çıktı.
Gördük ki…
Yısiad’ın Yıldırım için projeleri de, önerileri de, söyleyecek sözü de var.
Yani…
Dernek artık kabuğunu kırıp, kamuoyunu bilgilendirip yönlendirmek üzere Bursa’nın etkin sivil toplum örgütleri arasına girmeyi hedefliyor.
Nitekim…
Başkan Turgut Topçu ilk basın toplantısında, gelecekteki hedeflerini doğrulayacak şekilde dolu dolu öneri ve projeler açıkladı.
Örneğin…
Herksin Uludağ’ı konuştuğu ve tartıştığı bugünkü süreçte, “Uludağ’ın dibinde olmasına karşın Yıldırım İlçesi Uludağ’dan hiç yararlanamıyor” diyen Topçu önemli bir öneri getirdi:
“Uludağ’a çıkışta önemli ulaşım aracı olan teleferiğin hareket ettiği Teferrüç’te bir alan turizm cazibe bölgesi haline getirilsin. Buraya butik oteller, restoranlar ve kafeler yapılsın. İnsanlar burada konaklayıp kayak yapmak üzere Uludağ’a çıksınlar. Böylece Yıldırım’a hem hareket gelsin, hem de bölge gelişsin.”
Öneriye destek bir de uyarısı var:
“Bu yapılırken, turizm cazibe bölgesini Ankara Yolu’na bağlayacak dikey yollar da unutulmamalı.”
İkinci önerisi şu:
“Yıldırım’da büyük sanayi yok. En büyük üretim merkezi Otosansit. Onun dışında Karlıdağ ve Vişne caddelerinde üretim yapılıyor. Bu işletmeleri bir araya getirecek Kobi Sanayi Sitesi’ne ihtiyaç var. Böyle bir site Yıldırım’ı kalkındırır, üretim yapanları müşteri ilişkilerinde sıkıntıdan kurtarır.”
Projeleri arasında…
Yıldırım’daki çiftçilerin kalkınabilmesi için ekolojik tarımın desteklenip geliştirilmesi var.
Yine…
Sanayiciye, işletmeciye, hatta esnafa kredi desteği için Yısiad’ın çaba göstermesini de hedefleri arasında sayıyor.
Beklentileri arasında ise gerçek kentsel dönüşüm uygulamasını sayıyor. Bu sayede, Yıldırım’daki plansız ve düzensiz yapılaşmanın ortadan kalkabileceğine inanıyor.
Bu noktada…
Adliye Sarayı’nın Yıldırım’a gelmesini, Yıldırım’ın sosyal yaşam anlamında hareketlenmesi için gerekli buluyor. Dahası, kimselerin adlandırmadığı bir dönemde ikinci üniversitenin Yıldırım’a yapılmasını isteyen eski yönetim kurullarının başlattığı hareketi sürdürme kararlılığı gösteriyor.
Bugün için Yısiad’ın 4’ü kadın 72 üyesi var. Topçu ve yönetimi önümüzdeki günlerde üye kampanyası ile derneği büyütmek üzere hazırlık yapıyorlar. Bununla birlikte, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursaspor gibi kurumlarda daha etkin olmak için de kararlılar.
Yıldırım Sanayici ve İşadamları Derneği hem adını aldıkları Yıldırım İlçesi için, hem de Bursa kenti için çok önemli bir sivil toplum örgütü.
Topçu başkanlığındaki yeni yönetimin, Yıldırım’ın potansiyelini ortaya çıkarmak ve sorunların çözümüne yönelik projeler geliştirmek üzere çıktığı yolda başarılı olacaklarına inanıyoruz.
Çünkü…
Yısiad’daki kadro hem Yıldırım’ı, hem Bursa’yı çok iyi tanıyor. Kabuğun kırılmasıyla da sonuca giden yolda Yısiad çok önemli bir lokomotif olabilir.