Yeşil bir dünya, sürdürülebilir yaşam için geri dönüşümlü kumaş üreten Yeşim’den yeşil giysili Çevre Günü

5 Haziran tarihinin yaşadığımız dünya açısından çok özel bir yeri var. Çünkü, 5 Haziran yerkürenin her yerinde Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. O bakımdan çevreye yönelik çalışmalar yapan pek çok sivil toplum örgütü ve üretici firma her yıl 5 Haziran’da özel etkinlikler düzenliyorlar.
Bu yıl…
Dünya Çevre Günü etkinliklerinin ilki, Bursa’da doğan ve dünyayı giydiren dev olarak kabul ettiğimiz, konfeksiyon ve ev tekstili alanında dünya devi firmalara stratejik ortak olarak üretim yapan Yeşim Tekstil’den geldi.
Yeşim, bu özel gün nedeniyle çalışanlarının katılımıyla bugün bir kutlama programı gerçekleştirdi.
Programın en büyük özelliği ise, üretiminde çevreci projelere daima önem veren Yeşim’in, etkinliğe katılacak herkese yeşil giysi giyme ya da aksesuar takma zorunluluğu getirmesiydi.
O nedenle…
Fabrika bahçesinde düzenlenen ve Tema Vakfı’nın da stant açıp bilgilendirme yaptığı Dünya Çevre Günü etkinliğine, üzerinde yeşil renk olmayan çalışanlar alınmadı.
Bu arada…
Yeşim Tekstil’in geçtiğimiz aylarda patentini aldığı ve Yeşim Recycle markasıyla üretilen geri dönüşümlü iplikten yapılan cevre dostu tişörtler de çalışanlara satışa sunuldu.
Yeşil bir dünya ve sürdürülebilir bir yaşam felsefesiyle hazırlanan, Yeşim’in kendi tasarımı ve üretimiyle prestij amaçlı yaptığı, piyasada satışı olmayan bu tişörtlerden elde edilen gelir ise kısa adıyla TEV olarak tanınan Türk Eğitim Vakfı’nın Şükrü Şankaya Eğitim Bursu’na bağışlandı.