Tarladan pazara Nilüfer Belediyesi aracılığıyla

Öyle çok uzun yıllar öncesi falan değil… Şunun şurasında 8-10 yıl öncesine kadar Bursa kent merkezinde yaşayanlar için Tahtakale Pazarı’nın çok özel bir yeri vardı.
Çünkü…
Dağ köylerinden gelen çiftçiler, kendi yetiştirdikleri ürünleri burada doğrudan tüketicilere satarlardı.
Sepet sepet meyveler ve sebzeler, meraklıları tarafından adeta kapışılırdı.
Yine…
Reyhan Pazarı’nın bir aralığında, ova köylerinden gelen çiftçiler, önlerindeki sepetlerden taze taze meyve ve sebzeleri tüketicilerle buluştururlardı.
Aslında…
Pek çok kişi için üretici köylüden doğrudan ürün almak gerçek bir tutku. Nitekim…
Bursa’da hâlâ pek çok kişi cumartesi günleri Gürsu Pazarı’na gidiyor ve köylerden pazara getirilen ürünleri birinci elden satın alıyor.
Yani…
Köylü pazarları, pazar alışverişleri arasında çok özel bir yere sahip.
Ne var ki…
Özellikle hal yasası sonrası köylülerin pazara sepetle ürün getirip satma şansları kalmadı. Dolayısıyla tarladan yeni gelmiş ürün meraklıları da bu en büyük keyiflerinden mahrum kaldılar.
Fakat…
Şimdilerde köylü pazarı uygulamasında yeni yeni modeller gelişiyor. Daha doğrusu, belediyeler üreticilerle tüketicileri buluşturan özel ortamlar hazırlıyorlar.
Buna öncülük edenlerden biri de Nilüfer Belediyesi oldu.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in direktifiyle, yerel seçimlerle birlikte Nilüfer’e bağlanan ve tarımsal üretim ile hayvancılık faaliyetlerinin halen devam ettiği bölgelerde, tarım ve hayvancılığı destekleyip geliştirmek üzere Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Birimi oluşturuldu.
Böylece…
Nilüfer Belediyesi, bölgede çiftçilere yönelik başlattığı eğitim çalışmalarının ardından, çiftçinin ürününü doğrudan alıcıya ulaştırması için de bir adım atmış oldu.
Bu sayede…
Nilüfer’in köylerinde çeşitli meyve sebze üretimi yapan çiftçiler ürünlerini bundan böyle her çarşamba günü Konak Kapalı Pazaryeri’nde kurulacak köylü pazarında Nilüferlilerle buluşturacaklar.
Hatta…
172 çiftçinin başvuru yaptığı ilk köylü pazarı bugün Nilüfer Belediyesi tarafından kuruyor.
Tarladan pazara Nilüfer Belediyesi aracılığıyla ulaşacak sebze ve meyvelere tüketicilerin büyük ilgi göstereceklerine hiç kuşku yok.