Siyasete gençlik katkısı… CHP’de Osmangazi Gençlik Kolları da devreye girdi, 2 ayda 2 yıllık çalışma yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi dışındaki tüm siyasi partilerin gençlik kolu yapılanmaları var. MHP’nin gençlik kolları yok, ama Ülkü Ocakları partiye doğrudan bağlı olmamakla birlikte MHP gençliği olarak zaten yıllardır siyasi çalışmaların hep içinde yer alıyor.
Bunun yanında…
Son döneme kadar siyasi partilerin gençlik kolu çalışmaları kongrelerde salon süsleme, mitinglerde bayrak asma ve genel başkan geldiğinde karşılamada bulunup tezahürat yapma olarak algılandı ve gençlerden bunlar beklenti.
Bu algıyı…
Saadet Partisi İl Gençlik Kolu Başkanı olduğu dönemde Ali Mollasalih yıktı. Oluşturduğu ekiple siyaset üretip ana kademe gibi çalışma anlayışını başlatan Mollasalih, bir yandan da Bursa’da ilk kez tüm partilerin gençlik kollarını bir araya getiren organizasyonlara yöneldi.
Böylece…
SP’den başlayan özgün gençlik kolu çalışması anlayışı adeta diğer partilere de bulaştı ve tüm partiler harekete geçti.
Örneğin…
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Gençlik Kolları seçimle göreve gelirken, parti içinde eğitim çalışmalarına ağırlık verdi.
Yine…
Ayhan Barışıcı’nın İl Başkanı olduğu süreçte Murat Çakan başkanlığındaki Demokrat Parti İl Gençlik Kolları, çalışmalarını topluma yayarak ve yardım organizasyonlarıyla değişik bir kulvar açtı.
Tüm bunlara…
Şu sıralar Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Gençlik Kolları’nın olağanüstü performansla sürdürdüğü gençlik kolları siyaseti çalışmaları ekleniyor.
Aslında…
CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Akar ve gece-gündüz demeden, âdeta dere-tepe durmadan çalışan ekibi çok şanslı.
Çünkü…
Siyasete farklılık getirmeyi kendine misyon edinen CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan gençlik kolu çalışmalarına çok önem veriyor ve destekliyor.
Yanı sıra…
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici de, Sedat Akar başkanlığındaki gençlik kollarının önünü açıyor, onların daha fazla siyaset üretip sahada daha fazla siyaset yapmalarına fırsat veriyor.
Gördüğümüz kadarıyla…
CHP Osmangazili gençler de bu fırsatı çok iyi değerlendirip gençlik siyaseti adına çok yoğun bir çalışma sergiliyorlar.
Bir anlamda…
Onlar da, siyasette ana kademe gibi çalışıp, şu sıralar Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çok önemli bir çıkış yakalayan partilerine katkı sağlıyorlar.
Üstelik…
Sedat Akar ve ekibinin göreve geldikleri iki aylık sürede hem siyasi çalışma, hem sosyal etkinlik, hem parti içi eğitim çalışması yaptıklarını, birbirlerine kenetlenmiş bir ekip olarak doludizgin çalıştıklarını görüyoruz.
Örneğin…
CHP Osmangazi Gençlik Kolları son iki aydaki etkinliklerine, topluca “Dersimiz Atatürk” adlı filmi izleyerek başladılar. Sinemanın ardından bu kez Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu’nun yolunu tuttular ve Bursa’nın düşman işgali altındaki 2 yıl 2 ay 2 gününü anlatan Kara Örtü adlı oyunu izlediler.
Sonrasında…
Anadolu Dernekleri Gençlik Şöleni’ne katılıp vitrine çıkarken, Nazım Hikmet’in Bursa Yılları’nı kitaplaştıran yazar Güney Özkılınç’la söyleşide buluştular. Siyasette önemli olan beden dili için de topluca eğitim aldılar.
Ardından…
Geniş katılımlı üye kayıt töreni yaptılar, tören sonrası piknik organize ettiler.
Bu arada…
Dikkaldırım Mahallesi’ni ziyaret edip toplantı yaparken, aynı zamanda mahallelere de açıldılar.
Ayrıca…
Tokat-Niksarlılar Derneği’ni ziyaret ettiler, Orhaneli İlçesi’ne bağlı Örencik Köyü’nü ziyaret edip sosyal dayanışma gerçekleştirdiler. Panayır Mahallesi’ndeki toplantıları inanılmaz ilgi görüp çok kalabalık toplayınca, bu ziyaretleri sürdürme kararı aldılar.
Bir yandan da ilçelerin düzenledikleri yemek organizasyonlarına, yine partinin seminerlerine ve gençlik kolları toplantılarına katıldılar.
Kısacası…
CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sedat Akar ve ekibi iki ay gibi kısa sürede çok hızlı çalışıp, iki yıllık etkinliği programlarına sığdırdılar.