Sarıgül’ün sürpriz kararı TDH’yı şok etti… İl Başkanı Gökçadır istifaya hazırlanıyor, ilçe başkanları da sırada

Cumartesi günü Ankara’da Türkiye Değişim Hareketi’nin lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün il başkanlarıyla toplantısı vardı.
O gün…
Sarıgül çok neşeliydi. Öncelikle 81 il başkanına partinin adının Türkiye Değişim Partisi olacağını açıkladı. Partinin logosu iki kalp arasında yıldız olacaktı.
Üstelik…
Farklı renkler de belirlenmişti.
Örneğin…
Ana kademe olan il ve ilçe teşkilatları logoda kırmızı renk kullanacaktı. Gençlik kolları sarı renkli logo kullanacaktı. Kadın kollarıysa mor renkli logoya sahip olacaktı.
Çok heyecanlı olan Sarıgül, il teşkilatlarının kuruluş için Ankara’ya geliş programları üzerinde önemle durdu. İllerin kaçar otobüs gelecekleri bile konuşuldu.
Aldığı cevaplardan çok mutlu olan Mustafa Sarıgül herkese teşekkür etti.
İl başkanları da bu toplantının verdiği moralle illerine döndüler ve cumartesi için hazırlıklara başladılar.
Bu hazırlığı yapanlardan biri de TDH Bursa İl Başkanı Adil Gökçadır’dı,
Fakat…
Bugün otobüs organizasyonlarıyla ilgilendiği bir sırada, karşısındaki televizyon ekranında TDH lideri Mustafa Sarıgül’ü görünce şaşırdı.
Hele…
Sarıgül’ün ekrandaki açıklamasında “Partimizi kurmuyoruz, CHP’ye destek vereceğiz” dediğini duyunca neredeyse oturduğu sandalyeden düşecekti.
Daha üç gün önce birlikte olduğu, “iktidara gelmek üzere yola çıkmış hazırlığı” başlattıkları lideri şimdi televizyonda partiyi kurmaktan vazgeçtiğini söylüyordu.
Hemen telefona sarıldı ve TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın’ı aradı. O da şaşkındı. Telefonda, “Bizim için de sürpriz oldu, biz de yıkıldık” diyor ve şu ricada bulunuyordu:
“Aman arkadaşlar sakin kalsınlar, yapacak başka bir şey yok.”
Ardından…
TDH ilçe başkanları Gökçadır’ı aramaya başladılar. Herkes neler olup bittiğini öğrenmek istiyordu. Ama işin kötü tarafı, kimsenin bilgisi yoktu. Sarıgül, bir yılı aşkın süredir kendisi için koşan ve büyük heyecanla partinin kuruluşunu bekleyen teşkilatlarından görüş almadan kararını televizyondan açıklamıştı.
TDH teşkilatları dün öğle saatlerinden itibaren resmen yıkıldılar.
Böyle bir ortamda İl Başkanı Adil Gökçadır’la konuştuk. Şunu söyledi:
“Haberi herkes gibi televizyondan öğrendim. Tüm arkadaşlarım gibi de yıkıldım. Bu kararı onaylamam mümkün değil. Bir il başkanı olarak elbette gereğini yapacağım.
O gereğinin ne olduğunu ise şöyle açıkladı:
“Ben kararımı verdim. İstifa edeceğim. Ama ilçe başkanı arkadaşlarım bireysel hareket etmemem konusunda benden ricada bulundular. O nedenle bu akşam bir toplantı yapacağız. Çıkacak kararı da kamuoyuyla paylaşacağız.”
Peki…
Gökçadır’ın kararında bir değişiklik olabilir mi?
Verdiği cevap şu:
“Benim kararım değişmez. Fakat ilçe başkanı arkadaşlarım da benzer bir karar alabilirler. Onların kararları aşama toplantıda belli olacak.”
Bir şey daha sorduk:
“Sarıgül’ün CHP’ye destek çağrısı ne oranda yankı bulur?”
Soruya Gökçadır net cevap verdi:
“Bu teşkilatlar CHP’ye destek vermez. Verecek olanların oranı da yüzde 10’i geçmez.”
Peki…
Bugün TDH olarak hayal kırıklığı yaşayan teşkilatlar kendilerini nereye yakın hissederler?
Adil Gökçadır
şunu söyledi:
“Bugünden böyle bir şeyi söylemek doğru olmaz. Çünkü kimsenin kararına ipotek konulamaz. Bazı davetler ve öneriler de gelmeye başladı. Örneğin bazı arkadaşlar topluca DP’ye katılmayı teklif ediyorlar. Bunlar hep konuşulduktan sonra verilecek kararlar. Bugün için erken. Ama bugün için söyleyebileceğim tek şey, CHP’ye desteğin yüzde 10’u geçmeyeceğidir.”
Doğrusu istenirse…
Son erteleme kararından sonra Sarıgül’ün partiyi kurmayabileceği beklentisi oluşmuştu ve biz de bu sayfalardan böyle bir değerlendirme yapmıştık.
Yine de…
TDH’nın TDP’ye dönüşmesine 4 gün kala liderinin kararı tüm teşkilatları şok etti.
Yarını beklemek gerek…