Şampiyon Bursaspor’un şampiyon taraftarı Teksas’a Cavit Çağlar’dan şampiyonluk primi: Umre ziyareti

Yerel gazetelerde dün yayınlanan bir haber dikkati çekti. Haberde, Bursaspor’un ünü Bursa sınırlarını çoktan aşan, hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından lideri kabul edilen taraftar grubu Teksas, umre ziyareti için kutsal topraklara hareket ettiği duyuruluyordu.
Bugün de…
Bursa Hakimiyet gazetesinde meslektaşımız Ersel Peker, bu umre ziyareti düşüncesinin nasıl doğduğunu, nasıl karar verildiğini ve nasıl gidildiğini anlatan perde arkasını yazdı.
Ersel yazısında, Teksas taraftar grubunun lideri Selim Kurtulan’da umreye gidiş düşüncesinin nasıl doğduğunu şöyle anlatıyor:
Selim Kurtulan, sezon öncesi tribündeki arkadaşlarına, Bursaspor’un Avrupa kupalarına katılacak sonuçla ligi tamamlaması durumunda umreye götürme sözü vermiş.
Malum ya, Selim’in istediği bir göz, Allah verdi iki göz…
Bursaspor Şampiyonlar Ligi’ne katılma başarısını gösterince arkadaşları, Selim’in sezon öncesi verdiği sözü sık sık dillendirmeye başlamış.
Selim de, sözünü yerine getirmek için tanınmış bir işadamının kapısını çalar, sebebi ziyaretinin daha öncekiler gibi deplasman yolculuğu değil, kutsal topraklara gitmek olduğunu etraflıca anlatır.
Daha önceden de tanıdığı Selim’in samimiyetine inanan işadamı da, umre masraflarının tümünü karşılamayı iki şartla kabul eder. Birinci şart, finansı sağlayan kişi olarak isminin gizli kalmasıdır.
Diğeri ise umreye gidecek taraftar grubu listesinin ilk kez kutsal topraklara gidecek kişilerden oluşmasıdır…
Bu görüşmenin ardından Selim, kısa sürede listeyi oluşturarak hazırlıklara başlar.
Umre kafilesinde kimler yok ki?
Kafile başkanı olarak Selim Kurtulan, Mehmet Güzelsöz, Batuhan Demirtaş, Recep Kurtuluş, Mesut Ulusoy, Alpan Dalkara ve Sedat Yıldız olmak üzere 37 kişinin tamamı Teksas tribünü taraftarlarından oluşuyor.
Ayrıca müftülüğün görevlendirdiği üç din adamı da kafilede yer alıyor. Önceki gece aileleri ve yakınlarının sevinç gözyaşları arasında kutsal topraklara dualarla uğurlanan kafile, Bursaspor’un sezon açılışı öncesi; yani 25 Haziran’da Bursa’ya dönmüş olacak.

Gelişmeleri çok güzel özetleyip aktaran meslektaşımız Ersel Peker başlığında “Teksas’ı umreye gönderen kim?” diye sorduğu yazısını “Gönderene de, gidene de bravo” diyerek bitiriyor.
Gerçi…
Ersel gönderenin adını yazmamış ama bugün konu Bursa’da konuşular hale geldiği için artık gönderenin adının bilinmesinde bir sakınca olmadığını düşünüyoruz.
Evet…
Şampiyon Bursaspor’un şampiyon taraftar grubu Teksas’tan 37 kişiyi umreye gönderen Bursalı sanayici ve işadamı Cavit Çağlar.
Bir anlamda…
Çağlar’ın bu jesti, Teksas grubu için şampiyonluk primi gibi olmuş.