Nilüfer’in farkı var… Nilüfer’i seven gençler ve genç fikirliler Genç Nilüferliler’de buluşuyorlar

1989 yerel seçimlerine kadar ortada Nilüfer diye bir bölge yoktu. Fethiye Köy vardı, İhsaniye Köyü vardı, Beşevler Köyü vardı, Odunluk Köyü vardı. Biraz ileride Özlüce Köyü ile karşısındaki Alaaddinbey Köyü vardı.
Bir de…
Projeleri Ekrem Barışık döneminde hazırlanan Ataevler yeni yeni kooperatiflere açılıyor ve burada yeni bir hayat başlıyordu.
Ama…
Temeli 3 büyük köy üzerine kurulan Nilüfer inanılmaz bir hızla kentleşti, yeni Bursa olarak planlı yaşamıyla cazibe merkezi haline geldi.
Herkes kabul ediyor ki, bugün artık Nilüfer’de yaşamak gerçek bir ayrıcalık oldu.
Kentleşmesindeki planlama, ortaya çıkan güzelliği elbette Nilüfer’in farkları. İnsana dayalı çözümleri ve planı koruyan stratejileriyle belediyecilik anlayışı ise Nilüfer’in en büyük farkı.
Bunun yanında…
Nilüfer’deki günlük yaşamın sosyal organizasyon anlamında özel farklılıkları var.
Bunlara…
Şu sıralar bir yenisi ekleniyor: Genç Nilüferliler.
Grup…
Kendine öncelikli hedef olarak “kent bilinci olan insanların ortak değerini oluşturma” misyonunu seçmiş. Kuruluş hazırlıkları son aşamaya gelen Genç Nilüferliler hareketine en büyük destek ise, Nilüfer’le ilgili her konuda olduğu gibi yine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den geliyor.
Nilüfer’de kent bilinci olan, kente duyarlı, kentini seven gençlerin yanında genç fikirli büyüklerin de bir arada olacağı bir yapı üzerinde çalışılıyor.
Tamamen sosyal bir oluşum olarak planlanan Genç Nilüferliler hareketi, faaliyet alanını belirlerken de kültürel, öğretici, yardımcı çalışmalar yapmayı hedefliyor.
Grubun hiçbir siyasi parti ya da görüşle ilgisi yok. Nilüfer’i seven, Nilüfer ile ilgili düşüncesi olan herkese kapılar sonuna kadar açık.
Üstelik…
Kendilerini tanımlarken, daha şimdiden ulaştıkları özelliklerini övünerek söylüyorlar:
“Bursa’nın en büyük kentsel oluşumuyuz.”