Müthiş iddia… Sarıgül CHP’den İstanbul Büyükşehir adaylığı sözü aldığı için mi parti kurmaktan vazgeçti?

Türkiye Değişim Hareketi’nin partileşmesi için gün sayarken, hareketin lideri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün hiç beklemedikleri bir anda televizyona çıkıp “parti kurmaktan vazgeçtiği ve CHP’yi destekleme kararı aldığı” açıklamasıyla büyük bir şok yaşayan TDH teşkilatları bir yandan gelişmeler sonrası yol haritasını belirlemeye çalışırken, diğer yandan da “Sarıgül neden vazgeçti?” sorusuna cevap arıyorlar.
O nedenle…
Sarıgül’ün kararını televizyondan öğrendikleri andan itibaren neler olduğunu anlamaya çalışan TDH’lılar, değişik kaynaklardan duydukları spekülasyonlarla da kafa karışıklığı yaşıyorlar.
Örneğin…
Böyle bir spekülatif haber akşam saatlerinde Ankara’dan geldi.
Aslında…
Bu spekülatif haber müthiş bir iddia olarak da kulislere yansıdı.
Söylentiye göre…
Sarıgül cumartesi günü TDH’nın il başkanı sıfatını alacak 81 il temsilcisiyle Ankara’da yapacağı toplantıya ilk kez uçak yerine karayolundan özel araçla gitmiş.
Yine…
O müthiş spekülasyonu ortaya atanların iddiasına göre, İstanbul-Ankara arasındaki otomobil yolculuğu sırasında Sarıgül yalnız değilmiş. Üstelik yanında CHP üst yönetiminden ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile doğrudan ilişkili biri de varmış.
Yolculuk boyunca neler konuşulduğu bilinmiyor.
Ancak…
Sarıgül’ün cumartesi günü TDH’nın il başkanları/il temsilcileri ile yaptığı toplantıda partinin kuruluşuna yönelik önemli bilgiler verdikten ve 26 Haziran programı ayrıntıları üzerinde durduktan sonra aniden partiyi kurmaktan vazgeçmesine yönelik şu müthiş iddia konuşuluyor:
“O yolculuk sırasındaki görüşmeler sonucu Sarıgül CHP’den İstanbul Büyükşehir Adaylığı sözü almış olabilir. Bu sözü alınca da parti kurmaya gerek kalmadığını düşünmüş olabilir.”
Bu iddiayı ortaya atanlar, “Zaten Sarıgül Şişli Belediye Başkanlığı’nı bırakmak istemiyordu. TDH’nın partileşmesi de o nedenle bugüne kadar hep ertelenmişti” anımsatması yapıyorlar.
Eğer…
Bu iddia doğruysa, meydanlarda “Başbakan olmak istiyorum” diyen Mustafa Sarıgül’ün bütün hedefinin İstünbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğu, ya da bu hedefe ulaşamıyorsa Şişli’de daha güçlü olarak devam etmek istediği gibi bir görüntü ortaya çıkacak.
TDH kulisleri akşam saatlerinden beri işte bu müthiş iddia ile çalkalanıyor.