MHP Osmangazi’nin kadın kolları yardım melekleri gibi… 5 dağ köyüne onlarca koli yardım dağıttılar

Karşıdan bakıldığında, temsil ettiği siyasi görüş ve milliyetçilik temeline dayalı duruşu nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi için ilk izlenim “erkek partisi” algısına yol açabilir.
Ne var ki…
MHP’nin bu döneminde, karşıdan baktığında erkek egemen siyaset görüntüsü algılayanların tüm bakışlarını yerle bir edecek oranda kadın siyaseti ağırlığının giderek arttığını görüyoruz.
Bu noktada…
Osmangazi İlçe’de, kadınların daha aktif siyaset yapmasının önünü açan bir yaklaşım olduğunu vurgulamak gerekiyor.
Doğrusu istenirse…
MHP Osmangazi İlçe kadın Kolları Başkanı Beytiye Ersavaş da siyasete bakışından sahadaki uygulama çalışmalarını ve arkadaşlarının organizasyonundan etkinliklere kadar her alanda ana kadame anlayışıyla çalışıp partisine çok ciddi katkı sağlıyor.
Kuşku yok ki…
MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez’in bu siyaset ortamına katkısı çok büyük.
Üstelik…
Dönmez, her hafta yaptığı ilçe yönetim kurulu toplantılarına da, parti içinde düzenlenen eğitimden sohbete kadar tüm etkinliklere de kadın kollarının katılmasını sağlıyor. Böylece, MHP’de siyaset yapmayı seçen kadınları, ilçe yönetiminin aktif bireyleri haline getiriyor.
Şunu da vurgulamak gerekiyor:
Sohbet toplantısı için MHP Osmangazi’ye gittiğimizde ne kadar canlı bir yapı olduğunu gördüğümüz İlçe Kadın Kolları, bugüne kadar gözden uzak olarak sürdürdükleri çalışma anlayışını da değiştirdiler.
Yine…
Dönmez’in desteğiyle; Beytiye Ersavaş’ın başkan, Gülten Burunç’un başkan yardımcısı, Ayla Adar’ın sekreter, Serpil Dağcı’nın sekreter yardımcısı, Ayşe Sak’ın muhasip, Gülay Baran’ın muhasip yardımcısı, Nesrin Adar ve Dönmez Aksu’nun basın sözcüsü, Gülhan Vardar, Yasemin Alkış ve Güner Kır’ın da üye olarak yer aldıkları MHP Osmangazi İlçe kadın Kolları, yerel seçimler öncesinden başlattıkları proje geliştirme çalışmalarını şu sıralar durmak bilmeyen bir tempoyla yardım boyutunda sürdürüyorlar.
Örneğin…
Osmangazi’nin dağ köyleri olan Güneybudaklar, Büyükdeliler ve Seferiışıklar dağ köyleriyle Keles’in Epçeler ve Pınarcık köylerine koliler dolusu giyim eşyası, ev tekstili, ayakkabı ve çeşitli eşyalardan oluşan yardım malzemeleri dağıttılar.
Böylece…
Geri kalmışlık ve yoksullukta kaderleri Türkiye’nin Güneydoğusu’na benzetilen Bursa’nın Güneydoğusu’ndaki dağ köylerinde yaşayanların bir parça da olsa yüzlerini güldürdüler.
Amaçları çok net:
MHP kadroları olarak, vatandaşın karşısına yalnızca seçim dönemlerinde oy istemek için değil, sıkıntılı oldukları dönemde de yanlarında olduklarını göstermek için çıktıklarını ortaya koyuyorlar.
Şu mesajı da çok net şekilde veriyorlar:
“MHP Osmangazi İlçe Kadın Kolları benzer çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Bizi izlemeye devam edin.”