Kurultaya doğru Demokrat Parti… Cindoruk’a karşı Çağrı Erhan’ın adaylığında farklı beklentiler var

Son 2-3 gündür hem elektronik posta kutumuza, hem sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki mesaj kutumuza sürekli iletiler geliyor. Ayrıca, Facebook’ta yoğun bir şekilde kampanya başladığını görüyoruz.
Gelen iletiler ve izlediğimiz kampanya bombardımanı, Demokrat Parti’nin 19 Haziran’da yapılması beklenen olağanüstü kurultayıyla ilgili.
Bu sayfaları sürekli izleyenlerin anımsayacağı gibi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı birleşme kurultayında, Anavatan kanadından gelen 50 kişinin eklenmesiyle Genel İdare Kurulu’nun 100 üyeye çıkarılmasına, “Anavatan’dan gelenlerin parti üyesi olmadıkları” gerekçesiyle itiraz etmiş ve bunun düzeltilmesini istemişti.
Kurultay kararının alındığı Kızılcahamam’daki GİK toplantısında ise DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk gündeme “genel başkan seçimi olmayan” bir kurultay gündemi getirmiş, ancak kimi GİK üyelerinin itirazıyla karşılaşmıştı.
Cindoruk’un planını bozan GİK üyeleri gündeme genel başkan seçimini de koydururken, Cindoruk da geri adım atmamış ve aday olduğunu açıklamıştı.
Ardından…
Ankara kulislerinden gelen haberlere göre, Mesut Yılmaz’ın desteğiyle Çağrı Erhan’ın adaylığı için çalışmalar başladı.
Nitekim…
Bize ulaşan iletiler ve Facebook’taki kampanyalar da Çağrı Erhan için.
Ne var ki…
Yılmaz’ın desteğiyle aday olduğu kulislerde konuşulan Erhan’ın yola çıkışta sarıldığı “Merkez sağ iktidarı”  sloganı da kendisine ait değil.
Çünkü…
Bu slogan, aylar önce Merkez Sağ Hareketi adıyla proje grubu oluşturup il il ilçe ilçe örgütlenme yapan, hatta Anadolu’nun pek çok kentlerinde konferanslar ve basın toplantılarıyla merkez sağ projesini anlatan Burak Küntay’a ait.
Hatta…
Merkez Sağ Hareketi lideri olarak bu slogan Burak Küntay’la özdeşleşti bile.
O bakımdan…
Başkasına ait bir projeyi sloganlaştırarak yola çıkmış olması, daha başlangıçta Çağrı Erhan’la ilgili beklentileri negatife dönüştürüyor.
Bununla birlikte…
Son birkaç gündür yoğunlaşan kampanyalardan, Cindoruk’la karşılaştırıldığında daha genç ve atak olacağı düşünülen Çağrı Erhan’ın partinin bazı katmanlarında ilgi bulduğunun da ipuçlarını alıyoruz.
Hatta…
Bursa’dan bilinen kimi DP’li isimler Facebook sayfalarında Çağrı Erhan’ın adaylığını paylaşırken, Süleyman Soylu döneminde Merkez Karar Kurulu Üyesi olarak da görev yapan eski il yöneticilerinden Sefa Şahin’den bize bir elektronik posta geldi.
Şahin gönderdiği iletide, DP Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen’in kurultay delegeleriyle yaptığı toplantıda “doğru aday gelmezse kasım kurultayına kadar Cindoruk’un desteklenmesi” eğiliminin ortaya çıktığını anlatan yazımıza itiraz ediyor.
Söylediği şu:
“DP İl Başkanı Abdullah Biçen o toplantıda sadece kendi fikrini beyan etmiştir. Cindoruk’un kasıma kadar devam etmesi kararı çıkmamıştır. Aksine bu partinin Cindoruk ve bu düşünceyle bir yere varamayacağı kararı çıkmıştır. Vizyonu geniş, genç bir lider arayışı o toplantıda hasıl olmuştur. Bana göre de doğrusu budur.”
Ardından…
Yaşanan gelişmeler ve partinin bugünkü durumu doğrultusunda doğru bulduğu adayı açıklıyor:
“Şu andaki konjonktürde Çağrı Erhan adaydır ve bence delege konuştuğunun arkasında durursa oyların çoğu oraya kayacaktır.”
Bununla birlikte…
Sefa Şahin’in kurultayın olup olmayacağına yönelik bir de kaygısı var:
“Bence bu irade kongre de yapmayacak gibi geliyor. Niyetleri partiyi bir yere getirmek olmayanların düşüncesi, bu yola ne tıkayabilirlerse onun üzerinde çalışmaktır.”
••••••••••
Bu arada…
DP’de Abdullah Biçen’in il başkanlığıyla birlikte yerel siyaset ve muhalefet anlamında önemli değişiklikler görülüyor.
Örneğin…
DP’nin ilk yerel muhalefet çıkışı, merkezdeki belediyelerin uyguladığı emlak vergisi oranına gösterdiği tepki olmuştu.
Bugün de…
Türk-İş, Kamu-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Ocakları, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Ülkü Ocakları ortak girişimiyle Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformu olarak organize edilen ve İsrail’i kınamaya yönelik yürüyüşe siyasi parti olarak en geniş katılım DP’den geldi.
DP İl Başkanı Biçen’in il başkanları toplantısı nedeniyle Ankara’da olduğu için katılamadığı ve Kent Meydanı’ndan başlayıp Orhangazi Parkı’nda sona eren yürüyüşe Teşkilat Başkanı Berkun Çiftliklioğlu, il başkan yardımcıları Asutay Güleç ve Hasan Acar ile İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Yorulmaz, Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Koyuncu, yönetim kurulu üyeleri Yunus Demiray ve İsak Kurtulan, İl Disiplin Kurulu Başkanı Talat Aslan ve Disiplin Kurulu Üyesi Erol Karabayır ile Osmangazi ve Yıldırım’daki bazı komisyonlar katıldılar.