Kırım Tatar Milli Bayrak Günü için Bursa’da yapılan dünyanın en büyük bayrağı rekorlar kitabına giriyor

İlk haberini 14 Haziran günü bu sayfalarda duyurduk… Bursa Kırım Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Süyen, 26 Haziran’da Kırım Akmescit’te düzenlenecek Bayrak Mitingi için Bursa’da 21 metreye 12 metre ebatlarında, 252 metrekarelik dev bir Kırım Tatar Bayrağı hazırlattı.
O dev bayrak 22 Haziran günü Kırım’a ulaştı.
Yarın da…
Yani 26 Haziran 2010 Cumartesi günü Akmescit’teki Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlamalarına katılan Kırım Tatar Türkleri bu dev bayrak altında toplanacaklar.
Bu önemli gün nedeniyle Kırım Türkleri, dev bayrağı yaptırıp gönderen Bursa Kırım Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Süyen’e teşekkür mesajı gönderirken, Milli Bayrak Günü organizatörleri de, dev bayrağın Ukrayna Rekorlar Kitabı’na girmesi için başvuru yaptılar.
Bu arada…
Kırım Akmescit’te yarın yapılacak Milli Bayrak Günü kutlamaları çerçevesinde, Kırım Türkleri’nin geleneklerini yaşatmaya yönelik halk el sanatları, helal ürün panayırı, Bizim Taraf adlı asfalt üzerinde çocuk resim yarışması, Kırım Tatar kuşak güreşi yapılacak.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen kutlamalar nedeniyle büyük bir konvoy oluşturulurken, Kırım Tatar dansçıları gösteriler yapıp şarkıcıları konserler verecek.