Kılıçdaroğlu sürprizi… 17 Temmuz’daki 2 günlük ziyaret öncesi CHP Bursa örgütünü kabul etti

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan davetini daha Çanakkale’den Ankara’ya dönüşü sırasında Bursa’da iki saat balık molası verdiğinde yapmış ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kendisini Bursa’da ağırlamak istediklerini söylemişti.
O günden bu yana…
CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa programı için en uygun tarih araştırılıyordu. O tarih bugün belli oldu: 17 ve 18 Temmuz.
Üstelik…
Kılıçdaroğlu’nun 17 Temmuz Perşembe ve 18 Temmuz Cuma günlerini kapsayan iki günlük Bursa programı, çok özel bir ziyaret sırasında kesinleşti.
Çünkü…
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, il yönetim kurulunun bazı üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarından oluşan yaklaşık 45 kişilik CHP Bursa örgütü heyeti kurultayda CHP Merkez Yürütme Kurulu’na seçilen Bursa Milletvekili Abdullah Özer’i ziyaret için Ankara’da bulunuyordu.
Ziyaret…
Özer’in çalışmalarını yürütmesi için tahsis edilen CHP Genel Merkezi’ndeki odasında yapıldı.
Bursa’da yıllardır birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarının “hayırlı olsun” ziyareti için karşısında bulduğunda çok duygulanıp heyecanlanan Özer bir de jest yaptı.
Hemen…
CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı aradı ve Bursa’dan gelen arkadaşlarını Kılıçdaroğlu ile görüştürmek istediğini söyledi. Sav’ın organizasyonuyla da 45 kişilik CHP Bursa örgütü heyeti, bir başka “hayırlı olsun” ziyaretini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptı.
Yazıyı yayına hazırladığımız sırada bu görüşme devam ediyordu.
Bu arada…
2 günlük programda Kılıçdaroğlu’nun hangi ilçelere gideceği ve hangi belediyelerin hangi açılışlarına katılacağı da belli değildi.
Ayrıntılar…
Bursa heyetinin dönüşünden sonra, özellikle de CHP’nin işbaşında olduğu Nilüfer ve Gemlik belediyelerinin etkinlik takvimi göz önüne alınarak belirlenecek.