Kılıçdaroğlu sonrası gözlerin çevrildiği Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi yol haritasını cumartesi açıklayacak

Şişli Belediye Başkanı olarak bölgesinde büyük bir sevgi gören ve girdiği seçimleri inanılmaz oranlarla kazanan Mustafa Sarıgül, siyasette ilk olarak 4 yıl önce hedef büyüttü ve “Başbakan olmak istiyorum” diyerek yola çıktı.
O süreçte…
CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal, karış karış Anadolu’yu gezmeye ve çevresindeki sevgi halkasını büyütmeye başlayan Sarıgül’ün önünü kesmek için apar topar kurultaya gitti, Sarıgül’ü de aday olmaya zorladı.
Ne var ki…
Planladığı süreçten önce kurultaya yakalanan Mustafa Sarıgül henüz tam hazır olmadığı için Baykal karşısında ağır bir yenilgi aldı.
Sonrasında…
CHP’den ihraç süreci başladı. Mahkeme kararıyla geri döndü, ama bir kez daha ihraç edildi.
Bunun üzerine…
Geçen yıl bu zamanlar Türkiye Değişim Hareketi’nin temellerini attı ve yeni bir siyasi oluşum başlattı.
Açıklanan ilk program, TDH’nın siyasi parti olarak kuruluşunu 2009 yaz sonunda tamamlayacağı şeklindeydi. O tarihte siyasi örgütlenme hazır olmayınca, bu kez kuruluş tarihindeki ertelemeler başladı.
Eylül, aralık derken yeni yılın hemen başı için randevular verildi. O da olmayınca nisan beklentisi başladı.
Son olarak da…
TDH’nın 12 Haziran’da resmi kuruluş başvurusunu yapacağı açıklandı.
Üstelik…
Sarıgül, kuruluş başvurusunu yapmak üzere Ankara’ya geldiğinde, Esenboğa Havaalanı’ndan İçişleri Bakanlığı’na kadar, Türkiye’nin her yerindeki parti örgütlerinden gelecek 30 bin kişiyle birlikte yürüyecekti.
Doğrusu…
Çok iddialı ve inanılmaz gövde gösterisine yönelik bir kuruluş başvurusu programı üzerinde çalışılıyordu.
Derken…
Siyasette hiç beklenmeyen bir gelişme oldu ve Deniz Baykal ortaya çıkan kasetle CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kaldı. Yerine de kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu seçildi.
Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir olay sonrası gelişen sürpriz genel başkanlığı, geride kalan süreçte Baykal’la ilintilendirilen çeşitli nedenlerle CHP’den kopanların geri dönmeye başlamaları sonucu dağdan inen sele dönüştü.
Nitekim…
CHP kurultayından hemen sonraki günlerde Sarıgül yaptığı değerlendirmede, Kılıçdaroğlu’nun CHP lideri olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bunu…
TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın’ın medyaya yansıyan “Kendi durumumuzu gözden geçirebiliriz” anlamındaki değerlendirmesi izleyince, siyaset kamuoyunda bir anda “Sarıgül ve TDH da CHP’ye mi katılıyor?” merakına yol açtı.
Bu sorular, son günlerde kimi yerlerde beklentiye bile dönüştü.
İşte…
Bu gelişmeler üzerine TDH lideri Mustafa Sarıgül, bir basın toplantısıyla kamuoyuna TDH’nın yol haritasını açıklama kararı aldı. O açıklama 5 Haziran 2010 Cumartesi günü yapılacak.
Böylece…
Televizyonların da canlı yayınlayacağı geniş katılımlı basın toplantısıyla Mustafa Sarıgül, merak konusu olan TDH’nın geleceği ile ilgili ayrıntılı bilgiler verecek.
O nedenle…
Sarıgül’ün cumartesi günü yapacağını açıkladığı basın toplantısı, başta TDH il örgütleri ve CHP parti örgütleri olmak üzere, siyasetin yeni dönemde nasıl şekilleneceğini merak edenler tarafından ilgiyle ve yakından izleniyor.