Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya hazırlanan Ahmet Memişoğulları CHP’ye dönüş için af bekliyor

1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi yeniden kurulurken, Bursa’da Bülent Aktaş başkanlığındaki 32 kişilik kurucu il yönetim kurulu üyesiydi. Hatta o tarihte 25 yaşında olduğu için, Türkiye’nin en genç il başkan yardımcısı olarak gazetelere haber bile oldu.
Sonra…
Ahmet Memişoğulları 9 yıl süreyle CHP İl yönetimlerinde görev yaptı.
Bu kapsamda…
Bülent Aktaş, Hakan Aşlar, Hasip Öztürk başkanlıklarındaki il yönetim kurullarında başkan yardımcısıydı. Yılmaz Akkılıç ve istifasıyla yerine yönetim kurulundan seçilip gelen Kemal Ekinci döneminde ise yönetim kurulu yedek üyesiydi.
Ardından…
Kemal Demirel’in il başkanı olmasından hemen önce CHP Osmangazi İlçe Başkanı olarak görev üstlendi. Ertuğrul Akagündüz, Feridun Pehlivan, Abdullah Özer ve Gürhan Akdoğan’ın ilk döneminde Memişoğulları yine Osmangazi İlçe Başkanı’ydı.
İl yönetimlerinde 9 yıl, Osmangazi İlçe Başkanı olarak geçen 8 yılın ardından, 2008 yılındaki il kongresinde Akdoğan’a karşı il başkanlığına aday olup kıl payı seçimi kaybetti.
Sonrasında…
Çok ilginç gelişmeler bir birini izledi ve Ahmet Memişoğulları kurucusu olduğu partiden ihraç edildi.
İhraçlar…
Yerine gelen Sabit Şerbetçioğlu yönetiminden 15, kayyum nezaretinde mahkeme kararıyla yapılan olağanüstü kongrede seçilen Recep Tek yönetiminden 15 kişi de ihraç edildi. Memişoğulları ile birlikte ihraç edilen Hasan İlter de bu rakamlara eklendiğinde, Memişoğulları operasyonu olarak adlandırılabilecek operasyonda 32 kişinin CHP dışında kaldığını söylemek gerekiyor.
Oysa…
Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesiyle birlikte CHP’ye yönelik bir siyasi akım var. Başka partilerden olsun, bugüne kadar hiç siyaset yapmamış olanlardan olsun pek çok kişi CHP üyesi oluyorlar.
Deniz Baykal döneminde çeşitli nedenlerle CHP’den ayrılanlar da geri dönüyorlar.
Hatta…
Mustafa Sarıgül bile parti kurmaktan vaz geçip CHP’yi destekleme kararı aldı.
Peki…
Kurucusu olduğu partiden ihraç edilen Ahmet Memişoğulları da acaba CHP’ye dönecek mi?
Soruyu…
Önce muhatabı konumundaki Ahmet Memişoğulları’na sorduk. “Kurucusu olduğum partiye geri dönmek istemem mi hiç?” diye söze başladı ve şunu söyledi:
“Bu konuda Parti Meclisi’nin karar vermesi gerekiyor. Oradan bir karar çıkarsa seve seve hemen dönerim. Eğer benim başvurmamı isterlerse, o başvuruyu da seve seve yaparım.”
Şunun altını çizdi:
“MYK’daki 20 kişiden 18’i beni çok yakından tanır.”
Şunu da ekledi:
“Beni CHP’nin ilçe başkanları, parti örgütü de sürekli arıyor ve dönmemi istiyor. Dönmeyi ben de istiyorum ama kararı PM verecek. Orada da bana düşen görev neyse hazırım.”
Bu süreçte…
Milletvekili adayı olduğu 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görev yaptığı Bursa Milletvekili Abdullah Özer’in MYK’ya seçilmesi üzerine kutlamak için telefonla arayıp “Hayırlı olsun” demiş. O kısa görüşmede başka bir şey konuşmamışlar.
Sonra da…
“Ben partiliyim. İhraç kararı yalnızca kağıt üzerinde geçerli” dedi ve şunu açıkladı:
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 17 ve 18 Temmuz tarihlerinde Bursa’ya gelecek. Arkadaşlarımla birlikte partinin aktif üyeleriymiş gibi tüm etkinliklerine katılacağız. Böylece, partimizin ivmesini arttırmak için çalışacağız.”