İntam’ın heyelanda yıkılışının üzerinden 4 yıl 3 ay geçti, belediyenin yıktığı Baroevleri mağdurlarını MHP hatırladı

Yaşananları herkes çok iyi anımsıyor… Çekirge Caddesi üzerinde bulunan İntam blokları 15 Şubat 2006’da yamaçlardan gelen heyelanla yıkıldığında, tam tepelerinde kalan Baroevleri’ni de 23 Şubat 2006’da belediye riskli bulup yıktı.
Gelin görün ki…
Kendilerine ait olmayan bir sorunla evlerini yitiren Baroevleri mağdurları aradan geçen 4 yıl 3 aydır mücadele vermelerine karşın seslerini henüz kimseye duyuramadılar.
Bu süreçte…
Yıllarca birikim yapıp buradan ev alanlardan kimi psikolojik tedavi gördü, kimi hastalandı. Ama tüm girişimlerine karşın mağduriyetleri giderilemedi.
Çözümsüzlükte…
Geçen dönem Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri arasında başgösteren yetki ve sorumluluk anlaşmazlığı başrolü oynadı. İki belediye kimin daha sorumlu olduğuna karar veremeyince, Baroevleri’nde oturanlar da mağdur olarak kaldı.
İşte…
Bursa’daki günlük yaşamın bir türlü giderilemeyen bu mağduriyeti Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Osmangazi Belediye Meclisi gündemine getirildi.
MHP Osmangazi Meclis Grubu olarak Cemil Aydın, Ömer Çelik, Turan Vatan’ın verdikleri ortak soru önergesinde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a dört soru yöneltiliyor.
Bir…
“Yıkılan ve yıktırılan binalarla ilgili devam eden hukuki süreçte hangi belediye başkanlıkları sorumlu bulunmuştur ve belediyelerin sorumlulukları ne şekilde belirlenmiştir?”
İki…
“Adı geçen olayda hukuki karar gereğince Osmangazi Belediye Başkanlığı’nın sorumluluğu var mıdır?”
Üç…
“Osmangazi Belediyesi sorumluluğu gereği Baroevleri sakinlerine mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla ne gibi katkılar ve yardımlar sağlamıştır?”
Dört…
“Binaların yıkıldığı bölge aradan 4 yıl geçmiş olmasına rağmen kaderine terk edilmiş olarak durmaktadır. Belediye Başkanlığınız dönemi içerisinde bölgeyle ilgili bir yatırım ve imar programınız olacak mıdır?”
Doğrusu istenirse…
Yerel muhalefette yeni bir dönem başlatan MHP’nin, kent mağdurlarını unutmayıp belediye meclisi gündemine getirmesini önemsedik.