Emekliler oturma eylemi yapıyor… Maaşlar yükselsin, sağlık kesintileri kalksın

Kamuoyunun karşısına kısa adıyla Emekli-Sen olarak çıktılar… Yıllar önce Bursa’da DİSK’e bağlı Tekstil-İş’in şube başkanı olarak sendikacılık yapan Günay Onayman bu dönemde yine DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Başkanı  sıfatıyla yeni bir alanda uğraş veriyor.
Üstelik…
Yeni görevi çok daha geniş ve mağdur bir kitleyi ilgilendiriyor.
Nitekim…
O da, Emekli-Sen Şube Başkanı olarak emeklilerin sorunlarıyla ilgili sık sık eylemler düzenliyor.
Bu kez…
İşçi, memur, hatta Bağ-Kur emeklilerinin tümünü ilgilendiren bir konuda eylem için harekete geçti.
Dahası…
Eylemine konu üç istek var:
Bir…
“Emeklilerimizin her ay almakta oldukları maaşlarından yapılan sağlık kesintilerine son verilsin. Muayene ücreti, katılım payı, ilaç parası ve ek ödemeler ortadan kaldırılsın.”
İki…
“Maaş bilgilerini içeren aylık bordrolar emeklilere verilsin.”
Üç…
“Emekli maaşları yükseltilsin.”
İşte…
DİSK’e bağlı Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman ve yönetim kurulu, bu isteklerini ortaya koyabilmek için 11 ve 12 Haziran tarihlerinde eylem yapacaklar.
İlk eylem yarın. Saat 12.00’deki Şehreküstü Meydanı’ndaki basın açıklamasının ardından emeklilerin oturma eylemi başlayacak. Bu eylemin 12 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’ya kadar sürmesi planlanıyor.
Eylem sırasında…
Bursa kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler verilirken, yaklaşık bir aydır Orhangazi Parkı’nda sürdürülen “Emeklilere maaş bordrolarının verilmesi” talebi için imza kampanyası da başlatılacak.
Eyleme siyasi partilerin, meslek odalarının, demokratik kitle örgütlerinin de destek vermeleri bekleniyor.