DP’de delegelerden Biçen’e rest: Bursa’dan bize bilgi verilmeden listeye alınacak isme oy vermeyiz

Cumartesi günü yapılacak olağanüstü kurultay için geriye sayımın başladığı Demokrat Parti’de tüm dikkatler Genel İdare Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı seçimlerine çevrildi.
Doğal olarak…
Partinin üst yönetimi olan GİK için kulisler de resmen başlamış oldu.
Bu noktada….
Öncelikle Ankara’dan gelen iki haberi aktarmak istiyoruz.
Bir…
Tansu Çiller adına GİK için liste oluşturup kurultaya sunma projesi, Çiller’in kabul etmemesi nedeniyle gerçekleşmedi.
İki…
Çağrı Erhan ile birlikte hareket edenler, Merkez Sağ adını verdikleri blok listeyle kurultayda GİK seçimine aday olma kararı aldılar.
Bunun yanı sıra…
DP’de dün akşam Bursa cephesinde İl Başkanı Abdullah Biçen’in davetiyle kurultay delegeleri ve ilçe başkanları toplantısı vardı.
İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya, DP’nin 43 kurultay delegesinden yaklaşık 15’i katıldı. İlçe başkanlarından da çok sayıda gelemeyen vardı.
Toplantıda…
Biçen önce bir değerlendirme yaptı ve Hüsamettin Cindoruk’a yapılan eleştirileri “Haksızlık” olarak yorumladı. “Partiyi emanet edebilecek Cindoruk’tan daha iyi kimse olmadığı” görüşünü savunan Biçen, kendisinin de perşembe akşamından itibaren Ankara’da olacağını, partinin üst kurullarına Bursa’yı en iyi şekilde temsil edecek adayları sokma uğraşısı içinde olacaklarını söyledi.
Sonra da…
Delegelerin ve ilçe başkanlarının önerilecek isim konusunda görüşlerini almak istedi.
Buna karşın…
Söz alan bazı delegeler, “Haberimiz olmadan önümüze bir isim koyarsanız kesinlikle oy vermeyiz” yaklaşımı sergilediler.
Hatta…
Biraz daha sertleşip, üstüne basa basa “GİK’te Bursa adına listeye girecek kişi konusunda önceden haberimiz olursa hiçbir sorun çıkarmadan destekleriz. Ama kurultay salonunda dağıtılan listede karşımıza çıkacak isme oy vermeyiz” dediler.
Siyasette “delegelerin resti” olarak yorumlanan bu çıkış üzerine, toplantıda Bursa’nın adayı olarak Cindoruk’un listesine önerilecek isim konusunda bir karar çıkmadı.
Fakat…
Kulislerde GİK adayları ile ilgili söylentiler ve beklentiler var.
Örneğin…
Halen GİK Üyesi olan Mümin Ekici’nin kurultayda Çağrı Erhan’ın çıkaracağı blok listede yer alması bekleniyor.
Yanı sıra…
Eski il başkanı Füsun Yaşar’ın bazı kurultay delegelerini telefonla arayıp, kendisinin Cindoruk’un listesinde olduğunu söylediği ve oy istediği konuşuluyor.
Ayrıca…
Biçen’in de Bursa adayı olarak Hüseyin Çiftliklioğlu’nu önerebileceği kulislerde bekleniyor.