DP’de beklenen sonuç… Cindoruk rakiplerinin toplamını ikiye katladı ama kurultayın kaybedeni Bursa oldu

Demokrat Parti’nin, 31 Ekim kurultayında Genel İdare Kurulu’na giren Anavatan kökenli isimlerin DP üyesi olmadıkları gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı uyarısıyla düzeltme amaçlı olarak yapılan olağanüstü kurultayı sonuçlandı.
Genel başkan seçiminin yapılmadığı, aday listeleriyle ilgili başvuru koşullarını düzenleyen tüzük değişikliği girişiminin fırtınalar kopardığı kurultayda Genel İdare Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı seçimlerinin sonuçları da az önce belli oldu.
Buna göre…
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk tarafından hazırlanan ve Salih Uzun ile başlayan mavi renkli liste delegelerden 537’sinin oyunu aldı.
Tansu Çiller adına hazırlanan ve Necati Yönder, Turhan Güven, Yıldırım Ulupınar ile başlayan beyaz liste 205 oy alabildi.
Çağrı Erhan ve Gökberk Ergenekon’un birlikte hazırladıkları sarı renkli liste ise 123 oyda kaldı.
Buna göre…
Rakiplerinin toplamının neredeyse iki katı oy alan Cindoruk listesi beklendiği gibi seçimi açık ara kazandı.
Ancak…
31 Ekim kurultayında Bursa’dan Mümin Ekici ve Orhan Efe’nin girdiği Genel İdare Kurulu’na bu kez Bursa’dan kimse giremedi.
Kulislerde…
Bu sonuçta DP Genel Merkezi’nin listeye Füsun Yaşar’ı almak istemesine Bursa İl Başkanı Abdullah Biçen’in karşı çıkıp Hüseyin Çiftliklioğlu’nu önermesi üzerine iki ismin de liste dışı bırakılmasının yol açtığı konuşuluyor.
Buna karşın…
Cindoruk’un hazırladığı Yüksek Haysiyet Divanı listesinde Bursa’dan Orhan Efe yer aldı.
Bir anlamda…
Partinin Anavatan kökenli üyelerinden olan ve geçen dönem GİK Üyesi olarak görev yapan Efe’ye bu kez YHD’da yer bulunabilmiş oldu.
Kısacası…
Cindoruk rakiplerini ezercesine açıkt ara kazanırken, DP kurultayının kaybedeni Bursa oldu.