Doktorlar yürüyüş eyleminde: Çekirge Çocuk Hastanemizi kapatmayın, yerini Toki’ye vermeyin

Yıllar önce… Çekirge’den Acemler’e inerken, yolun sağ tarafındaki Konur Hastanesi’nin hemen arkasında Etibank’a ait Volfram Tesisleri’nin idari binası vardı.
O yıllar…
Bursa’nın her yanı yapılarla dolmamıştı. Örneğin Acemler ve civarı büyük oranda yeşillik ve zeytin bahçeleriyle kaplıydı. Ova da uçsuz bucaksız bir görünüm sergiliyordu.
Volfram tesisleri de konum olarak Bursa’ya ve ovaya bakan, eşsiz bir manzaraya sahipti.
Sonra…
Etibank işletme olarak Uludağ’daki volfram madenini kapattı. Maden kapanınca Çekirge’deki idari binası da kapatıldı.
Ve…
O bina en doğru karar verilerek Çocuk Hastanesi’ne dönüştürüldü.
Gerçi…
Yapılış amacı hastane olmadığı için fiziki olarak kullanımında bazı sıkıntılar vardı ama kamu hastaneleri içinde bölüm olarak bazı katlara sıkışıp kalan çocuk hastalıkları bu sayede hastaneye kavuşmuş oldu.
Üstelik…
Tüm fiziki yetersizliklerine karşın Bursa’nın ihtiyacını karşılayan bir hastane olarak yıllardır hizmet veriyor.
Fakat…
Yerinin güzel olması, manzarasının eşsiz olması birilerinin iştahını kabartmış olmalı ki, burasının kapatılması bir süredir gündemde.
Dahası…
Çekirge Çocuk Hastanesi binasının depreme dayanıklı olmadığını ve fiziki yetersizliklerini kapatma gerekçesi olarak gösterenler, yerin Toki’ye devrini uygun bulmuşlar.
Toki de burayı yıkıp yerine allı ev denilen recidanslar yapacak ve satacak.
Gerçi…
Bu süreç içinde Özlüce-Ertuğrul bölgesinde yeni bir çocuk hastanesi yapıldı ama bu hastanenin tek başına Bursa’nın yükünü taşıyabilmesi mümkün değil.
En önemlisi…
Merkezdeki bir hastaneyi kapatıp, uzaktaki bir hastaneye insanları yönlendirmek en azından sağlıklı kent anlamında hiç doğru değil.
İlginç olan şu…
Bursa’yı ilgilendiren çok önemli bir karar alınıyor, fakat Bursa’nın bu karardan ve ayrıntılarından haberi yok. İnsanlar tartışamıyor bile.
Bu noktada…
Çekirge Çocuk Hastanesi’
nin kapatılmak istenmesine ilk ciddi tepki Bursa Tabip Odası’ndan geldi. Daha doğrusu, konuyu kentin gündemine taşımaya yönelik ilk önemli açıklamayı Bursa Tabip Odası iki hafta kadar önce basın toplantısıyla yaptı.
Ardından…
Geride bıraktığımız cumartesi günü, yerel yönetimlerin birinci yılını değerlendirdiği basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan dile getirdi.
Şimdi…
Bursa Tabip Odası, çarpıcı bir eylemle konunun içine Bursa kamuoyunu da çekmeyi amaçlıyor.
Bu nedenle…
15 Haziran 2010 Salı günü, yani yarın “Çekirge Çocuk Hastanemize Sahip Çıkıyoruz” sloganı altında, Bursa Tabip Odası organizasyonuyla yürüyüş yapılıyor.
Saat 17.30’da Setbaşı Mahfel önünden başlayıp Heykel’de sona erecek yürüyüşe doktorların yanı sıra sağlık personeli, sivil toplum örgütleri de katılacak.
Hatta…
Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala yürüyüşe merkezdeki ilçelerin belediye başkanlarını da davet etti. Çünkü, bu onların da ciddi sorunu.
Hastanenin yerinin Toki’ye akıllı konut yapması için devrine karşı çıkarken, Pala şunları söylüyor:
“Çekirge Çocuk Hastanesi kapatılmamalıdır. Hastanenin üzerinde bulunduğu 13 dönümlük arazi yeni bir çocuk hastanesi yapılması için yeterlidir. Bu arazi halkındır. Bu araziye TOKİ tarafından el konularak rant amacıyla kullanılmasını uygun bulmuyoruz.”
İsteği şu:
“Binanın fiziksel ve depreme bağlı sorunları giderilerek, yerine yeni bir çocuk hastanesi yapılmasını talep ediyoruz.  Bu amaçla yürüttüğümüz kampanyaya Bursa Tabip Odası web adresi www.bto.org.tr  üzerinden oylamaya katılarak desteğinizi göstermenizi istiyoruz.”
Konu…
Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Toki’ye akıllı konut yapacağı yer çok bulunur. Ama Bursa’nın bir sağlık tesisini, hele Osmangazi’deki 200 bin çocuğu ilgilendiren Çekirge Çocuk Hastanesi’ni kaybetme gibi bir lüksü yok.
O nedenle…
Pala’nın çağrısına biz de katılıyoruz. Bursalılar’ın da böyle bir konuya duyarsız kalmayacaklarına, ortak tepki göstereceklerine inanıyoruz.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]