Demokrat Parti’de Anavatan kanadından ilk ayrılık… Önder Ersoy, DP ile ilişkisi kalmadığını açıkladı

Önder Ersoy’u tanıdığımızda Anavatan Partisi yerelde iktidardı. Büyükşehir ile birlikte, merkezdeki Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyelerini ANAP’lı kadroların yönettiği o dönem, Önder Ersoy’u gençlik kollarının hareketli bir bireyi olarak tanıdık.
Sonra…
Anavatan Partisi Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı oldu. Bunu, Anavatan Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığı izledi.
Ardından…
ANAP’ın önce Osmangazi İlçe, sonra da İl yönetim kurullarında görev yaptı. 2009 yerel seçimlerinde ANAP’ta Osmangazi Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
Seçim sonrası da ANAP’ın son Osmangazi İlçe Başkanı olarak görev üstlendi.
Birleşme sonrası yeniden yapılanma kapsamında oluşturulan Ayhan Barışıcı yönetiminde ise DP İl Başkan Yardımcısı olarak yer aldı.
Kısacası…
Önder Ersoy siyasetin en alt basamağından, hem de gençlik kollarından başlayan,, çalışmayı seven, okuyup izleyebilen özellikleri sayesinde siyasi proje ve düşünce üreten yanıyla da kendini sevdirip kabul ettiren bir siyasi kişilik.
Bize gönderdiği elektronik postada, kararını net bir ifadeyle ortaya koyuyor:
“Yaşanan süreçte son alınan kararlar nedeniyle ve günümüze kendini adapte edemeyen, 46’ları aşamayan, alternatif üretemeyen, kendi içinde birlik sağlayamayan bir zihniyetin içinde bulunmanın siyasi misyonumuza uygun olmadığını düşünmem nedeniyle 05.06.2010 tarihi itibari ile Demokrat Parti ile ilişiğimin kalmadığını size ve sizin aracılığınızla tüm DP’li arkadaşlarım ile Bursa kamuoyuna iletmek isterim.”
Doğrusu…
Genç bir siyaseti olan Önder Ersoy’un 12 yıllık siyasi yaşamının DP defterini böylesine net bir ifadeyle noktalaması dikkat çekici.
O da…
Görevleri sırasında kendisine destek veren teşkilat mensuplarına teşekkür ediyor.
Sonra da…
Verdiği kararın ardından özellikle şunun altını çiziyor:
“Bu ayrılık siyasetten kopuş olarak değerlendirilmemelidir. Sadece kısa bir moladır.”
Devam ediyor:
“Modern dünyayı anlayabilmiş, kısır çekişmeler yerine Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilecek başta ekonomik ve siyasi olmak üzere sorunlara akılcı, doğru çözümler üretebilecek siyasi oluşumlarda, düşüncelerimizle kabul gördüğümüz takdirde siyaset yapmaya her zaman devam edeceğim.”
Bu noktada…
Siyasette merkez buluşması hedefiyle yola çıkan Demokrat Parti-Anavatan Partisi birleşmesinde işlerin arzu edildiği gibi gitmediğini bir kez daha uzun uzun tekrarlamaya gerek yok.
Gerçi…
Anavatanlı bazı dostlar, “yok sayıldıkları için değil, birlikteliklerini dosta düşmana göstermek için Ankara’da buluşacaklarını” düşünse de, herkes görüyor ki, DP yapılanmasında Anavatan’dan gelen kadrolar kendilerini “dışlanmış” hissediyorlar.
O bakımdan…
Önder Ersoy’un kamuoyuna duyurmak üzere bize gönderdiği mesajı, kurultay hazırlığı yapan DP’nin yeni döneminde Anavatan kanadından ilk kopuş olarak önemsiyoruz.