CHP’ye üye yağıyor… Osmangazi’de katılım için çay bahçesi dar geldi, mahallelerden 1.145 kişi CHP’li oldu

Şu bir gerçek… Deniz Baykal çok iyi yetişmiş bir siyasetçiydi. Ama doğruları söylemesine, çok iyi hatip olmasına karşın halkla karşılıklı güven sorunu yaşadı ve bunu bir türlü aşamadı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasıyla birlikte CHP’de bir anda hareket yaşandı. İnsanlar Kılıçdaroğlu’na güveniyorlar.
En önemlisi…
Hareket halktan CHP’ye doğru esen kuvvetli rüzgara dönmüş durumda.
Nitekim…
Cumartesi günü CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği toplu üye katılım töreniyle aralarında siyasetten, akademik odalardan ve sivil toplam örgütlerinden tanınmış isimlerin de bulunduğu 708 kişi CHP üyesi oldu.
Böylece…
CHP Nilüfer’e son 15 gün içinde üye olan sayısı 938’e ulaştı.
Bugün de…
Daha geniş bir toplu katılım töreni CHP Osmangazi İlçe tarafından gerçekleştirildi.
Kültürpark’ta, geçen bayram CHP İl’in bayramlaşma programını gerçekleştirdiği Vitamin Çay Bahçesi’nde 1.145 kişi bugün CHP’li oldu.
Öyle ki…
Kalabalık, törenin yapıldığı çay bahçesine sığmadığı için başka yerlerden sandalyeler getirildi.
Üstelik…
Osmangazi’deki törenin bir farklı yanı var. Katılanlar arasında tanınmış kişi hiç yok. Hepsi mahallelerden geliyor. Yani halkın katılımı gerçekleşmiş durumda.
Dahası…
Katılım töreni için parti protokolü de geniş tutulmadı.
Bursa Milletvekili ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Bursa Milletvekili Kemal Demirel, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler ve eski il başkanlarından Kemal Ekinci ile Osmangazi İlçe yönetim kurulu dışında parti protokolu yoktu.
Yani…
Rakam vermek gerekirse, yönetici ya da parti büyüğü kapsamından kimlikli partili olarak törene katılanların sayısı 25’i geçmedi. Topluluğun tamamını mahallelerden gelenler oluşturdu.
Nitekim…
Tören sonrası konuşurken CHP Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici’nin gururu sesine yansıyordu.
Şunu söyledi:
“Partimiz bu katılımlarla güç kazanıyor. Toplumda CHP’ye karşı büyük bir güven var. İnsanlar CHP’de siyaset yapmak istiyorlar. CHP Osmangazi olarak aynı hızla çalışmaya devam ediyoruz. Bundan sonra bu tür katılımlar daha da artacak.”
Gururlanmasının nedenlerinden biri olarak da şunu dile getirdi:
“Genel başkanımız konuşmalarında ‘İlk sözümüz halk, son sözümüz yine halk’ diyor. Bizler de bugün halkla buluşurken, genel başkanımızın sözünü yerine getirdiğimiz için de çok mutlu ve gururluyuz.”
Gerçekten de…
Yıllarca içe dönük hesaplaşmalarıyla gündeme gelen, toplumla buluşma noktasında çok fazla istekli olmadığı görüntüsü veren CHP’nin bugünkü anlayışı çok özel bir durum ortaya çıkarıyor.
Dahası…
Siyasette esmeye başlayan Kılıçdaroğlu rüzgarının halkta fırtınaya dönüşmeye başladığı görülüyor ki, siyasetin geleceği açısından bu durum çok daha önemli.