Büyükşehir’den Bursaspor’a şampiyonluk armağanı: O Sene Bu Sene Şampiyonluk Öyküsü Fotoğrafları Sergisi

Bu sayfaları izleyenler biliyorlar… Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın, tarihe geçecek derecede unutulmayacak, Bursa’nın tamamını da kucaklayacak bir şampiyonluk kutlaması planladığını pazar günü bu sayfalardan okuyup öğrendiler.
Gerçekten de…
Türkiye Ligi’nin beşinci, Anadolu’dan çıkan ikinci takım olarak futbol devrimi gerçekleştiren Bursaspor’un şampiyonluğunun da unutulmayacak şekilde kutlanması için Başkan Yazıcı büyük düşünüyor.
Bu kapsamda…
Yıllardır seçim dönemlerinde siyasi partilerin miting yaptıkları ve o nedenle de Demokrasi Meydanı olarak kabul edilen Şehreküstü Meydanı’nda, Türkiye’nin en büyük sanatçılarının da konserleriyle katılacakları Bursaspor Mitingi gibi bir şampiyonluk kutlaması planlanıyor.
Henüz tarihi belli olmayan ve programı kesinleşmeyen bu organizasyonu için kollar sıvandı, görüşmeler planlandı.
Ardından…
Bugün de, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursaspor’a şampiyonluk armağanı gibi kabul edilebilecek bir hazırlığı tamamladığını öğrendik.
Bu amaçla…
Başkan Recep Altepe’nin direktifiyle, Anadolu Ajansı ile işbirliğine giden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2009-2010 sezonunda Bursaspor’un oynadığı 34 lig maçının tamamının fotoğraflarını taradı.
AA arşivindeki bin civarında Bursaspor maç fotoğrafı tek tek incelendi. İncelemeyi Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ve Bursa Bölge Müdürlüğü ekipleri 20 günlük titiz bir çalışmayla tek tek elden geçirdi. Sonunda seçilen 93 fotoğrafın sergilenmesine karar verildi.
İşte…
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursaspor’a şampiyonluk armağanı bu sergi olacak. 5 Temmuz Pazartesi günü Kent Müzesi’nde gösterime açılacak O Sene Bu Sene Fotoğraf Sergisi 3 ay süreyle ziyaret edilebilecek.
Bursaspor Kulübü’nün de destek verdiği sergi nedeniyle başta Futbol Federasyonu olmak üzere Ankara ve İstanbul’daki spor protokolü Bursa’ya gelecek.
Bu arada…
Yine bu sayfalardan 9 Haziran günü “Bursaspor, şampiyonluk öyküsünü hiç yayınlanmamış görüntülerle anlatan özel CD hazırlatıyor” başlığıyla yayınladığımız çalışma da tamamlandı.
Bursaspor TV arşivindeki Bursaspor’un maç öncesi ve maç sonrası görüntülerin yanı sıra çok özel röportajlarla perde arkası bilgiler aktaran ve 90 dakika süren 16 Mayıs Devrimi adlı Bursaspor Belgeseli’nin 15 dakikalık kası bir bölümü de sergi açılışı sırasında ilk kez gösterilecek.
Böylece…
Hem sergi, hem belgesel tanıtımı nedeniyle 5 Temmuz Pazartesi günü Kent Müzesi’nde bir anlamda gala/prömiyer gerçekleşmiş olacak.
Sergi 3 ay açık kalırken, Bursaspor TV arşivinden hazırlanan 16 Mayıs Devrimi belgeseli de Bursastor’larda satışa sunulacak.
Bu arada…
Bir de meslektaşlarımıza sitemimiz var. Gerçi benzer sitemi daha önce de yaptık ama bir kez daha tekrarlamak gerekiyor.
Bu sayfalarda yer alan kimi haberleri haber ajansları alıp servis yapıyorlar. Cihan Haber Ajansı da pazar günü duyurduğumuz miting gibi şampiyonluk kutlaması haberini servise koydu. Bugün yerel gazetelerin internet sayfalarında bu haber var. Fakat arkadaşlarımız yine haberin kaynağını yazmayı unutmuşlar.