Bu hareket alkışlanır… Gemlik Belediye Başkanı Güler’den 2 ilköğretim okuluna para yardımı

Milli Eğitim’de 2009-2010 eğitim-öğretim yılı cuma günü sona eriyor. Dolayısıyla milyonlarca öğrenci ve öğretmen cuma gününden itibaren yaz tatiline girecekler.
Eskiden…
Daha doğrusu bizim ilkokul ve lise dönemlerimizde okullar mayıs ayında yaz tatiline girerlerdi. O yıllar Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanan 19 Mayıs’ın ertesi haftası tatil başlardı.
Hatta…
O yıllarda bayram olarak kutlanan 27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı törenleri için okullar, kentte kalacak öğrencilerden seçme yaparlardı.
Mayıs ayı sonunda başlayan o uzun tatil, ekim ayı başına kadar sürerdi. Yani, eskiden yaz tatilleri daha uzun olurdu.
Neyse…
Anlatmak istediğimiz, yaz tatillerinin eskiden uzun, günümüzde kısa oluşu değil elbette. Söylemek istediğimiz, daha doğrusu paylaşmak istediğimiz, cuma günü başlayacak yaz tatili öncesinde Gemlik’te yaşanan güzel bir hareket.
Hareketin sahibi, Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler.
29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde, daha seçim kampanyaları başlamamışken Gemlik’te seçimi kazanacağı belli olan kişi özelliğinde göreve gelen Güler, başarılı çalışmalarına okullara yardımı da ekledi.
Bu amaçla…
Gemlik’teki Borusan ve 100. Yıl ilköğretim okullarına 5’er bin lira, eski parayla 5’er milyar lira maddi yardım yaptı.
Bu noktada…
Akıllara “Bir okula 5 bin lira yardım çok mu önemli?” sorusu gelebilir. Ama bu yardımı küçümsememek gerekiyor.
Özellikle…
Tebeşir parasının bile öğrenci velilerinden istendiği, okulda çalışan hizmetli maaşlarının öğrencilerden toplanan paralarla karşılandığı bir dönemde, küçük çaplı boya-badana ve onarım gibi ihtiyaçları karşılamak üzere 5’er bin lira iki okulda çok işe yarar.
Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler yardımları teslim etmek üzere iki okulu da eşi Gülgün Güler ile birlikte ziyaret etti ve sevgi gösterileriyle karşılanıp çok da ilgi gördü.
Güler’in alkışlanacak bu hareketinin tüm belediye başkanlarına örnek olmasını diliyoruz.