Başbakan’dan Bursaspor’a sürpriz şampiyonluk ziyareti

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin açılışı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Merinos’a gelip kendisine ayrılan yere geçtiğinde, Demiryolu Kapısı’ndan giren bir grup dikkatimizi çekti.
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, As Başkan Mesut Mestan, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve Bursaspor’un yıldız oyuncusu Sercan Yıldırım, konuşma platformunun arkasından dolaşıp protokol tribününe yöneldiler.
Arkalarından ise…
Kucağında Turkcell Süper Lig Şampiyonluğu Kupası ile Emirhan Bala geliyordu.
Yazıcı ve beraberindekiler kupayla birlikte protokol tribününe yöneldiklerinde, Bursaspor’un şampiyonluk kupasını Başbakan’a sunacakları yorumunu yaptık.
Ancak…
Birkaç dakika sonra tribünden ayrıldılar ve araçlarına binip hızla ayrıldılar.
Bunları izleyenler, “Acaba bir sorun mu oldu?” diye merak ederken, işin aslı az sonra öğrenildi.
Meğer…
Şampiyonluk kupasının kendisine getirilmesinden çok etkilenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir jest yaparak, programında olmamasına karşın Bursaspor Kulübü’ne şampiyonluk ziyareti yapmak istediğini söylemiş.
Yazıcı, Mestan, Sağlam, Yıldırım bu nedenle hızla toplu açılışların yapıldığı Merinos’tan ayrılmışlar. Çıkışta kupayı Mestan’ın taşıdığını da eklemek gerekiyor.
Nitekim…
Merinos’taki açılış törenlerinin ardından Erdoğan, programının dışına çıkarak Özlüce’ye gitti ve Bursaspor’u ziyaret ederek şampiyonluktan dolayı kutladı.
Görüşmelerin çok sıcak geçmesi, Başbakan’ın yeşil-beyazlı takımdan Şampiyonlar Ligi’nde de başarı beklemesi, hatta bu şampiyonluğa yenilerinin eklenmesini istemesi bu ziyaretten akılda kalanlar oldu.
Merinos’taki konuşmasına başlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’den Mihraplı bölgesinde velodromun olduğu yere yapılacak yeni stadyumu 1.5 yılda bitirmesini isteyen Erdoğan, aynı isteği Bursaspor’u ziyaretinde de tekrarladı.
Doğrusu istenirse…
Spordan uzak duran nice devlet adamına karşın Başbakan Erdoğan spora bu denli önem vermesi, futbolu bu kadar yakından izlemesi de çok güzel bir şey.
Bursaspor’u ziyaret ederek şampiyonluğunu kutlaması ise önemli bir jest oldu.