Aslanhan’dan Nilüfer Meclisi’ne önerge: İsrail’le askeri işbirliğinin durdurulması için karar alalım

Gazze’ye insani yardım götüren gönüllülerin bulunduğu ve beyaz bayrak taşıyan gemilere İsrail askerlerinin uluslararası sularda yaptığı operasyonda çok sayıda can kaybının yaşanması, Türkiye’de her siyasi görüşü içine alan bir kenetlenme sağlarken, tüm dünyada da yankı buldu.
Nitekim…
Dünyadan yükselen sesler, bugüne kadar burnundan kıl aldırmayan devlet olarak ve hemen herkesin küstahça bulduğu yöntemlerle hareket eden İsrail’in geri adım atmasını sağladı.
Bunun sonucu olarak da…
Operasyon sonucu tutuklanan Türk aktivistler dün geceden itibaren İsrail hükümeti kararıyla Türkiye’ye gönderilmeye başlandı.
Bu ortamda…
Türkiye’deki tepkilere bugün daha değişik bir öneri geldi.
Nilüfer Belediye Meclisi’nin bugün yapılan toplantısında, CHP Grubu Sözcüsü Dr. Bülent Aslanhan, hükümete iletilmek üzere bir karar alınması için önerge verdi.
Önergesine…
“Filistin’de kan durmuyor, gözyaşları dinmiyor.  İsrail devleti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmek için çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bütün Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu uzun süredir yürütüyor” ifadeleriyle başlayan Aslanhan düşüncelerini şöyle dile getiriyor:
“Tüm dünyanın gözü önünde filen insanlık suçu işleniyor, emperyalistler bu çağda soykırım yapmaya kalkışıyor. İsrail’in faşist, soykırımcı politikaları dünyayı yönetenler tarafından ya görmezden geliniyor ya da göstermelik kınamalarla geçiştiriliyor. Aslında vahşi saldırganlık açıkça destekleniyor.”
Sonra da şunu vurguluyor:
“Hepimizin yüreği, Nilüfer’de yaşayan yurttaşların yüreği Gazze’de atıyor, bu tarifsiz insanlık trajedisi karşısında öfkeleniyoruz.”
Ardından…
“Bugün İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapmalıdır” dedikten sonra isteklerini şöyle sıralıyor:
“İsrail hükümeti mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD’nin İsrail’e cesaret veren, zulmü kollayan, kışkırtan politikaları deşifre edilmelidir. Bu nedenle  göstermelik protestoların yerine  İsrail’i kuşatan, tecrit eden ve saldırıyı durdurmaya zorlayan somut adımlar atılmalıdır.”
Bunu sağlamak üzere de şu öneride bulunuyor:
“Nilüfer Belediye Meclisi olarak hükümete ve ilgili bakanlıklara Meclisimizin kararı olarak ‘Tank Modernizasyon Projesi’, ‘İnsansız Uçak Projesi: Heron’, Konya’da İsrail’le ortak yürütülen ‘Pilot Eğitim’ projelerini tek taraflı olarak feshetmesi kararının alınmasını öneriyoruz.”
Doğrusu istenirse…
İçinde bulunduğumuz ortamda, Dr. Bülent Aslanhan’ın bugün yapılan Nilüfer Belediye Meclisi’ne verdiği önerge, caydırıcı önlem olarak önem taşıyor.
Biz de…
Aslanhan’ı destekliyoruz.