Yenilenip zenginleştirilen CHP internet sitesinde İl Başkanı Akdoğan, Deniz Baykal olayını anlattı

Siyasi partiler için etkili siyaset yapabilmenin yolu toplumla sağlıklı ilişki kurabilmek ten geçiyor. Adına iletişim dediğimiz bu mecra sayesinde siyasi partiler hem toplumun ne hissedip ne istediğini öğreniyorlar, hem de partinin ne yapmak istediğini doğrudan hedef kitleye anlatabiliyorlar.
Bunun da yolları belli.
Yıllar önce, siyasi partileri halkla buluşturan yalnızca iki iletişim aracı vardı. Biri, günlük gazeteler, diğeri ise TRT Radyosu. Özellikle TRT Radyosu’nun akşam saat 19.00 haber bültenini hem siyasiler hem de siyasetle ilgilenenler hiç kaçırmazlar, partileriyle ilgili son haberleri ve mesajları buradan alırlardı.
Sonra…
Devreye televizyon girdi. Bunu radyo ve televizyonun devlet tekelinden çıkıp özelleşmesiyle her köşeye kadar uzanması izledi.
O süreçte…
Yazılı basın olan gazeteler gelişti, televizyon ve radyolar siyasi propagandanın en etkili silahı haline geldi.
Günümüzde bunlara yeni bir iletişim aracı daha eklendi: İnternet.
Üstelik…
İnternet sayesinde partilerin halkla iletişimi doğrudan kurulabiliyor. Mesajlar karşılıklı olarak doğrudan alınıp verilebiliyor.
Başından beri bu alanı iyi kullanan siyasi partiler var. Bursa’daki uygulamalara bakarak söylemek gerekirse Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı profesyonelce hazırlanmış internet sitesini adeta haber portalına dönüştürdü.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı da internet sitesine önem veriyor ama görsellik ve içerik açısından AK Parti’nin gerisinde kalıyor.
Bu alandaki son hamleyi Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı yaptı.
İnternette www.chpbursa.org adresinden yayın yapan sitesini yenileyen CHP İl Başkanlığı, görsellik açısından çok güzel ve içerik açısından da dolu bir sayfayla kamuoyu karşısına çıktı.
Sitede…
Haber portallarında olduğu gibi manşet haberler bölümü var. Bu bölümdeki haberler doğal olarak CHP etkinlikleri ve açıklamalarından oluşuyor. Bu bölümün hemen altında, CHP konulu haberler de sıralanıyor.
Yanı sıra…
Yönetim bölümünde il başkanı, milletvekilleri, Parti Meclisi Üyesi, il yönetim kurulu, İl Disiplin Kurulu, ilçe yönetimleri, belde yönetimleri, belediye başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri ve belediye meclisi üyeleri sayfa sayfa tanıtılıyor.
Ayrıca…
CHP Bursa İl Başkanlığı tarafındarn hazırlanan çalışma rdaporları, etkinlikler, basında CHP ile ilgili yayınlanan yazı ve nhaberler anlatılıyor.
Manşet haberlerin yanındaki bölümde ise CHP tarihi, CHP tüzüğü ve CHP programı yayınlanıyor.
İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kolları için de yönetimlerini ve etkinliklerini tanıtan ayrı sayfalar oluşturulmuş. Partinin tüm etkinlikleri de akar yazı şeklinde sitede iki ayrı yerden izlenebiliyor.
Bu arada…
Seçmen Sorgulama gibi referandum ve seçimlerde çok büyük önem taşıyan bir uygulamanın yanında, bu sitenin adresinin de yer aldığı faydalı linkler bölümü bulunuyor.
Kısacası…
CHP Bursa İl Başkanlığı gerçekten görsel olarak iyi tasarlanmış, içerik olarak da dolu dolu bir internet sayfası oluşturmuş.
İşte…
Bu sayfada doğal olarak birinci gündem maddesi olarak karşımıza Deniz Baykal’ın istifasına yol açan gelişmelere yer verilmiş.
İl Başkanı Gürhan Akdoğan da bilgilendirme yaparken, gündemin ilk sırasındaki Baykal olayı hakkında bilgi veriyor.
Bu bölümdeki haber aynen şöyle:
İl Başkanımız Gürhan Akdoğan, Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın istifa etmesiyle ilgili olarak, “CHP’nin geldiği noktaya büyük emekler vermiş bir insanın, böylesine küçük düşürülüp komplolarla yok edilmeye çalışılması, sadece Sayın Baykal’a değil, CHP’ye ve cumhuriyet değerlerine saldırıdır.” dedi.
Akdoğan, bunun bir ‘ahlaksızlık ve şerefsizlik’ olduğunu ileri sürdü. Telefonlarının susmadığını vurgulayan Akdoğan, arayanların ağlayıp üzüntülerini dile getirdiğini ifade etti.
50 yıllık bir siyasi ‘çirkin bir komplo’ya kurban etme çabasının sonuçsuz kalacağını belirten Akdoğan, “Dolayısıyla CHP bir bütün olarak bu ahlaksızlıkla mücadele edip, ülkenin bu kötü dönemden kurtulması için gereken her şeyi yapacaktır. Genel Başkanımızın kararını saygıyla karşılamakla beraber, bundan sonra biz örgüt olarak da yol edeceğiz, onun yanındayız.” diye konuştu.
Baykal’ın ömrünü siyasete adadığına dikkat çeken Akdoğan, şöyle konuştu: “CHP’nin geldiği noktaya büyük emekler vermiş bir insanın, böylesine toplumda küçük düşürülmeye çalışılarak, komplolarla yok edilmeye çalışılması sadece Baykal’a değil, CHP’ye yapılan saldırıdır. Cumhuriyet değerlerine yapılmış kabul ediyoruz. Biz cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Bu direncimiz bir gün bu ahlaksızlıkları ortadan kaldıracaktır. Buna inancımız tam. Bu bizi etten kemik yapmıştır. Daha da dirençli yapmıştır. CHP çok yakın bir Türkiye’nin bu kötü gidişini durduracaktır.”