Son dakika… Başbakan Erdoğan 6 Haziran’da Bursa’ya geliyor

Üzerinden tam bir yıl geçmiş… Oysa, geçen yıla kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın neredeyse periyodik aralıklarla Bursa’ya geldiği, hem açılışlara katıldığı, hem de Bursalılar’la buluştuğu konuşuluyordu.
Öyle ki…
Başbakan olarak sorumluluk üstlendiği andan itibaren Bursa’ya geliş sayısı 20’yi aştığı için, Erdoğan’ı hep birlikte Bursa’ya en sık gelen Başbakan olarak ilan etmiştik.
Ne var ki…
29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi yağmur altında yaptığı miting ve geçen yıl 18 Mayıs’taki Adalet ve Kalkınma Partisi İl Kongresi’nden sonra Bursa’ya uğramadı.
Geçen süreçte…
İki kez Başbakan için Bursa programı hazırlandı. Fakat ikisi de son dakika gelişmeleri nedeniyle iptal edildi.
Hatta…
Yapılan son programa göre Başbakan Erdoğan 9 Mayıs’ta gelecek ve geçen dönem tamamlanmadığı için açılışını yapmadığı, ancak Hikmet Şahin’in sürpriz şekilde Demokrat Parti’ye geçip Büyükşehir Adayı olması nedeniyle dönemin DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun yarım da olsa açtığı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni tamamen bitmiş haliyle açacaktı.
Ayrıca…
Geldiğinde, Durmaz ailesinin yaptırdığı fakülte binası açılışı için Uludağ Üniversitesi’ne de gidecekti.
Bu program…
Yabancı devlet adamlarının ziyaretleriyle çakıştığı için ertelendi.
İşte…
Ertelenen o program bugün akşam saatlerinde bir kez daha gündeme geldi. Eğer yine bir son dakika değişikliği olmazsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu kez 6 Haziran 2010 Pazar günü Bursa’ya gelecek ve daha önce ertelenen açılışları gerçekleştirecek.
Akşam saatlerinde Bursa’ya ulaşan bu haberden sonra AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar da kolları sıvadı ve hazırlıklara başladı.
Hazırlıklarda, Başbakan’ın önem verdiği halkla buluşmaya önem veriliyor. Erdoğan’ın konuşma yapacağı yer olarak da Merinos açılışı üzerinde çalışılıyor.