Siyasetin güzel hali… TDH kadroları konferanslarda Bursa’yı dinliyor, çözüm için önce sorunları belirliyor

Bursa Düşünce Kulübü Başkanı Ercan Yakut uzun süredir, düzenledikleri etkinliklere davet ediyor. Çok istememize karşın, bugüne kadar davetlerine katılamamıştık.
Perşembe akşamı…
Yani dün akşam Bursa Düşünceleri adıyla başlattıkları konferansların ikincisine Ördekli Kültür Merkezi’nde katıldık.
Konferansın konuşmacısı İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin’ndi.
Göreve geldiği andan itibaren İMO’yu, Bursa için çözüm merkezi gibi çalıştıran ve kenti sürekli izleyip sorunların çözümüne yönelik projeler geliştiren Şahin’in konusu, kent merkezinde yaşayanların en önemli sorunuydu:
Türkiye’de ulaşım politikaları ve Bursa.
Konferans başlamadan önce salondaki kalabalığın yapısı dikkatimizi çekti. Her kesimden insan vardı. Erkek katılımcılar kadar da kadınlar ve gençler dikkat çekiciydi.
Salonun sırrını…
Bursa Düşünce Kulübü’nde aktif çalışmalara katılan Meydan Gazetesi Yazarı Mustafa Gültekin’den öğrenince çok şaşırdık.
Meğer…
Türkiye Değişim Hareketi’nin kadroları, kent sorunlarına çözüm bulabilmek için önce bilgi sahibi olma yolunu seçmişler.
Bunun için de…
Şahin’in uzmanı olduğu ulaşım konusunda, çözüm geliştirmek üzere Bursa’nın gerçeklerini öğrenmek için de topluca konferansa katılmışlar.
Üstelik…
TDH İl Başkanı Adil Gökçadır’ın organizasyonuyla İMO Başkanı Necati Şahin’i dinlemek üzere il yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu, merkezdeki ilçe başkanları ve bazı yöneticileriyle TDH İl bünyesindeki kadın ve gençlik kolları kalabalık bir grup halinde gelmişler.
Doğrusu istenirse…
Alışılmış siyaset polemikleri arasında TDH’nın gösterdiği kent sorunlarına çözüm bulmak için konferansta bilgi edinme yöntemi çok hoşumuza gitti ve çok da önemsedik.
Dahası…
Siyasetin hep yakındığımız uygulamaları arasında önemli bir fark oluşturan bu durumun, tüm siyasi partilere de örnek olabileceği duygusuna kapıldık.
Bu arada…
Söz TDH’dan açılmışken iletmek istediğimiz bir de not var.
Bu sayfalarda, 29 Mayıs’ta düzenlenen TDH İl yemeğine TDH lideri Mustafa Sarıgül’ün de katılacağını duyurduk.
Yemekle ilgili tüm organizasyon hazırlıkları tamamlandı. Davetiyeler de hazırlandı.
Ne var ki…
Aynı tarihte Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Birgül’ün kızının nikahı olduğu ortaya çıktı. Sarıgül de, yıllardır birlikte çalıştığı ve sağ kolu gördüğü Birgül’ün kızının düğününde nikahı kıymak istedi.
O nedenle…
Sarıgül’ün Bursa’ya gelemeyeceği anlaşılınca, yemek de ileri bir tarihe ertelendi ve böylece organizasyon hazırlıkları bugün itibariyle durdu.