Siyasetin cilvesi… Kılıçdaroğlu’nun DSP milletvekilliğine onay vermeyen Rahşan Ecevit destek için CHP’ye giriyor

Merkez sağ siyasetin idolü olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yıllar önce ağzından çıkan “Dün dündür, bugün de bugün” sözü hiç kuşku yok ki siyaset sosyolojisi terminolojisi açısından çok önemli.
Öyle ki…
Bugün kendini siyasetin sağında ya da solunda kabul eden hemen herkesin yaptıklarında ya da söylediklerinde bu terminolojinin çok önemli izlerine rastlanıyor.
Nitekim…
Şimdilerde siyasette fırtına gibi esen, dağdan inen sel gibi de önüne kattığı her şeyi sürükleyip götüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı ilk siyasi deneyim ya da siyaset girişimi böyle bir değerlendirmenin çok ilginç boyutunu yansıtıyor.
İşte…
Bu ilginç siyaset öyküsünü meslektaşımız Mustafa Özdal hafta içinde Bursa Hakimiyet’teki köşesinde aktardı.
Daha doğrusu…
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker ile yaptığı telefon görüşmesini sütunlarında yayınlayan Mustafa, bugüne kadar bilinmeyen ya da çok az kişinin bildiği bir siyasi girişimi ortaya çıkardı.
Türker
şunu açıklıyor:
“Kılıçdaroğlu 1999 yılında SSK Genel Müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra, DSP’den milletvekili adayı olmak için Rahşan Hanım’dan randevu istemişti. Ancak Rahşan Ecevit, onu aday yapmadığı gibi randevu bile vermemişti.”
Bunu anlattıktan sonra DSP Genel Başkanı Masum Türker soruyor:
“10 yılda ne değişti de, Rahşan Ecevit, partisinden milletvekili adayı bile göstermediği bir ismin peşinden gitmek istiyor? Burada bir hırs vardır. Rahşan Hanım’ın gitmesi ve CHP’yi desteklemesi bizi hiç ilgilendirmez. Gerçek solcular ve Ecevitçiler partilerini yaşatmaya çalışanlardır.”
Yazıda…
Türker’in bir iddiası daha yer alıyor:
“Kılıçdaroğlu’nun ‘halkçı’ diye nitelendirilen söylemlerinin detaylarını merak eden olursa, DSP’nin web sitesine girerek,  genel başkanın konuşmaları bölümüne girsin. Orada benim 17 Mayıs 2009 tarihindeki genel başkan adaylığı konuşmamı göreceklerdir. Öyle anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını hazırlayanlar siyasi rakiplerini iyi izliyor. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun bu söylemlerini geçmişte dile getiren bendim.”X
Bir de çarpıcı iddiası var:
“Rahşan Hanım 1 yıl önce de DSP’nin Ecevitlerin çizgisinden çıktığını öne sürerek partiden ayrılmış ancak kendisiyle birlikte hareket eden Emrehan Halıcı, koruma müdürü Recai Birgün ve doktoru Mücahit Pehlivan, DSHP’ye girmemişti. Sonradan gördük ki Rahşan Ecevit’le birlikte Ecevit edebiyatını yapan Halıcı ve Birgün, CHP’nin, İçişleri Bakanı hakkında verdiği gensoru önergesinde AKP’lilerle birlikte hareket ettiler. Asıl rezalet ise bu iki ismin, Anayasa değişikliklerinin kanunlaşmasını öngören oylamada, AKP’liler birlikte lehte oy kullanmasıdır.  Yani, Rahşan Ecevit’le birlikte CHP’ye destek vereceği söylenen bu iki milletvekili, Anayasa değişikliği konusunda AKP’lilerle birlikte hareket etmiştir.”
Siyaset gerçekten çok ilginç…
Üstelik…
Merkez sağ bir liderin ağzından çıkmış olsa bile, “Dün dündür, bugün de bugün” deyişi tüm siyasi partileri ve tüm siyasi görüşleri daima içine alıyor.
O bakımdan…
Mustafa Özdal da köşesinde yayınladığı DSP Genel Başkanı Masum Türker’in açıklamalarıyla siyaset tarihine ışık tutmuş oldu.