Siyaset gençliği hafta sonu yollarda… CHP Gençlik Kolları Ankara’ya, AK Parti Gençlik Kolları İzmir’e gidiyor

Zaten… Seçim beklentileri, siyasi partilerin olağan ya da olağanüstü kurultayları ve Anayasa reformu gibi gündemi hareketlendirecek gelişmeler nedeniyle siyaseten sıcak bir yaz olması bekleniyordu.
Ama…
Şu bir gerçek ki, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal’ın internette yayınlanan yasak ilişki görüntüleri ve bunun sonrasında, hem de partisinin kurultayına 12 gün kala istifa etmesi siyasetin ısısını arttırdı, akışını hızlandırdı.
Nitekim…
Kurultaya artık bir hafta kala CHP tabanının büyük bölümü Baykal’ın dönmesini ve kurultaydan güvenoyu alarak genel başkanlık görevini sürdürmesini istiyor.
Bu amaçla…
İstifasını açıkladığı andan itibaren evinin önünde çadır kurup açlık grevi yapan partililer var.
Gerçi…
Son birkaç gündür Baykal’ın kendisine yönelik bu çağrılara sessiz kalmasının zor olduğunu gösterecek ve her an geri dönebilir algısına yol açacak mesajlar verdiği görülüyor.
İşte…
Baykal’ın geri dönmesi için harekete geçen parti içi yapılardan biri de CHP’nin Bursa’daki Gençlik Kolları oldu.
Nitekim…
Hem, kendisine yönelik komploya karşı onurlu duruş sergileyip mücadele vermek üzere görevinden ayrıldığını açıklayan Deniz Baykal’a destek vermek, hem de geri dönmesini istemek amacıyla CHP Gençlik Kolları 15 Mayıs 2010 Cumartesi günü geniş katılımlı bir organizasyonla Ankara’ya gidecekler.
CHP Osmangazi Gençlik Kolu Başkanı Sedat Akar’ın deyişiyle “hain komplo karşısında tek yürek olduklarını gösterme zamanının geldiğine” inanan ve cumartesi günü Ankara’ya gitmek isteyen CHP’li gençler partinin ilçe merkezlerine başvurabilecekler.
Hafta sonu bir başka siyaset gençliği organizasyonu daha var.
Bu kez…
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin her yıl 19 Mayıs haftasında gerçekleştirdiği Gençlik Şöleni için Bursa’daki AK Parti teşkilatlarının Gençlik Kolları 16 Mayıs 2010 Pazar günü İzmir yollarına düşecekler.
Daha önce Bursa’da da yapılan ve bu yıl dokuzuncusu İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Gençlik Şöleni’ninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gençlere konuşma yapacak.
Ayrıca…
Murat Göğebakan, Mustafa Ceceli ve MFÖ gibi popüler sanatçılar da Gençlik Şöleni nedeniyle İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda sahne alıp gençleri coşturacaklar.
Pazar günü İzmir’e gitmek isteyen AK Parti’li gençler de ilçe başkanlıklarına başvurabilecekler.