Sarıgül 29 Mayıs’ta Bursa’da… Ama Kılıçdaroğlu rüzgarı, Baykal’a kızıp TDH’ya gelenleri de sardı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önce Cumhuriyet Halk Partisi içinde yoğun bir mücadeleye girdi. O yıllarda Deniz Baykal’a karşı mücadelesini anlatmak için Anadolu yollarına düşüp kitlelerle buluşmaya başladığında, bugün Deniz Baykal sonrası CHP liderliğine gelmek üzere olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ağzından çıkan sözleri dile getiriyordu:
“Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na değil, Başbakanlığa talibim.”
Doğrusu istenirse…
Sarıgül’ün CHP içindeki büyük mücadelesinde yenik düşüp partiden ihraç edilmesinden 4 yıl sonra aynı sözleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun slogan haline getirmesi gerçekten ilginç.
Fakat…
CHP’den ihraç edildikten sonra Mustafa Sarıgül siyasi yürüyüşünü sürdürdü. Son bir yıldır da Türkiye Değişim Hareketi lideri olarak karış karış Türkiye’yi geziyor.
Gittiği her yerde büyük ilgi görüyor, yapılan kamuoyu araştırmaları seçimde baraj sorunu yaşamayacağı sonucunu veriyor.
Halktın gösterdiği sevgi ve siyasi gelecekle ilgili bu parlak görüntü de Sarıgül hareketine olan ilgiyi arttırıyor.
Bu noktada…
Geçen süreç içinde TDH’nın partileşmesi üç kez ertelendi ama son karar iki ay önce çıktı:
TDH 12 Haziran’da Ankara’da partileşecek.
Üstelik…
Partinin kuruluşu için Ankara’da Esenboğa Havaalanı’na inecek olan Sarıgül, kendisini karşılayacak 30 bin kişi ile birlikte Ankara’ya kadar yürümeyi hedefliyor.
Partileşme sürecine artık sayılı günler kaldı. Son hazırlıklar şu sıralarda yapılıyor.
Böyle bir ortamda…
TDH Bursa Temsilciliği’nin düzenlediği yemek için Sarıgül 29 Mayıs’ta Bursa’ya gelecek.
Kanalboyu’nda yeni yapılan Sanabel Plaza Elegans Salonları’nda planlanan 1500 kişilik TDH Bursa İl yemeğine Sarıgül’le birlikte partinin üst yönetiminden de çok sayıda isim katılacak.
Ancak…
12 Haziran’da hareketi partiye çevirecek olan Sarıgül’ün, kulağımıza gelenlere göre şu sıralar daha değişik problemleri var.
Örneğin…
Kendisi gibi CHP içinde siyaset yaparken Deniz Baykal’la anlaşmazlığa düşen ve tepki gösterip ayrılarak TDH’da yer alan bazı isimler var.
Görülen o ki…
Baykal’ın CHP’den gidiyor, Kılıçdaroğlu’nun da geliyor olması, TDH içinde ve Sarıgül’ün yanında yer alan kimi isimleri de sarmış gibi gözüküyor.
Böyle bir rüzgarı yaşamaya başlayanlar arasında en tepeden en alttaki teşkilat yapılarına kadar pek çok isim olduğu da konuşuluyor.
O bakımdan…
Açıklanan programa göre 12 Haziran’dan itibaren TDH Bursa İl Başkanı ünvanı alacak olan TDH Bursa İl Temsilcisi Adil Gökçadır’ın büyük önem verdiği 29 Mayıs’taki yemekli toplantı, aynı zamanda CHP kurultayının haftasında gerçekleşeceğinden daha da ilginç blir görünüm almış durumda.
Hatta…
Sarıgül bile yeni duruma göre yeni kararlar almak zorunda kalabilir.
O nedenle…
CHP kurultayından bir hafta sonra, TDH’nın açıklanan partileşmesinden de iki hafta önce Gökçadır’ın organize ettiği ve Sarıgül’ün de katılacağını bildirdiği TDH Bursa İl yemeği, zamanlamasından olası sonuçlarına kadar gerçekten de çok ilginç geçecek.