Kupa törenindeki Atatürk Stadı görüntüsü, Bursa’nın potansiyelinin ve Bursaspor sevgisinin kanıtı

Bursaspor taraftarı olarak 25 yıl önce kupa şampiyonluğu yaşadık, çok güzel bir duyguydu… Yine Bursaspor taraftarı olarak 4 yıl önce İkinci Lig şampiyonluğu yaşarken lige, ait olduğumuz yere geri dönmenin tadına vardık.
Şimdi de gerçek bir futbol devrimi sonunda Bursaspor’un Turkcell Süper Lig şampiyonluğuna tanık olduk. Mutlu olmak ne demek, gururlandık.
Her şey ortada…
Koca Bursa kenti pazar gününden bu yana uyumuyor. Caddelerde insanlar hâlâ yeşil-beyaz formalarıyla, atkılarıyla geziyorlar. Araçlar hâlâ caddelerde turluyor, camlarından yeşil-beyaz bayraklar sallanıyor.
İki gecedir Bursa’da yollar kesiliyor, insanlar araçlarından inip şampiyonluk kutlaması yapıyorlar.
Her şey unutuldu…
İşsizlik unutuldu, ekonomik sıkıntı unutuldu, her türlü sorun bir kenara fırlatılıp atıldı. İnsanlar kendilerinden geçerek şampiyonluğu kutladılar, kutlamaya devam ediyorlar.
Herkes aynı duyguyu yaşadığı için de iki gecedir yolların kesilmesine, araçların korna çalarak ya da değişik ses çıkaran cihazlarla caddelerde tur atmasına kimse itiraz etmiyor.
Bursa pazar akşamından bu yana doya doya şampiyonluğu yaşıyor.
Hele…
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in pazartesi akşamı Bursaspor Kaptanı Ömer Erdoğan’a şampiyonluk kupasını vermesi nedeniyle Atatürk Stadı’nda düzenlenen kupa töreni kelimelerle anlatılacak gibi değil.
Gerçeği hepimiz gördük:
Bırakın Anadolu’yu, İstanbul’da bile bugüne kadar böylesine büyük katılımlı kupa töreni olmadı.
İnanılmaz bir katılım, müthiş bir coşku vardı sahanın içinde ve tribünlerinde. Bir o kadar insan da içeri giremedikleri için stadın çevresindeydi.
İlk gece…
Yani maç sonu şampiyonluğun kazanıldığı gece Bursa akın akın Altıparmak’tan Heykel’e yürüdü. Yollar insan seliydi. Altıparmak ve Heykel bugüne kadar böyle kalabalık görmedi.
İkinci gece…
Yani kupanın teslim edildiği gece Bursa tam anlamıyla Atatürk Stadı’nda buluştu, çıkışta yine sel olup caddeden yukarı doğru aktı.
Özellikle…
Stadyumdaki kutlama hafızalardan silinecek gibi değil.
Bursa’nın zaten potansiyeli olduğu biliniyordu, bu görüntüler onu kanıtladı.
Bir şey daha…
Bursa’da Bursaspor sevgisi zaten vardı. Şimdi bu şampiyonluktan sonra Bursaspor sevgisi ve taraftarı daha da genişledi.

Başarıya özenenlerin pek çoğu Pazar akşamından bu yana, şampiyonluk potansiyeli görerek seçtikleri ikinci takımlarından vazgeçme noktasına geldiler. Artık çocuklar bile daha fazla Bursasporlu oldu.
Hatta…
Bu sabah bir ilköğretim okulunun önünden geçerken, teneffüse çıkmış küçük çocukların bahçedeki tezahüratları dikkatimizi çekti. Onlar da şampiyonluğu kutlarken “Çekmişiz kafaları, dalmışız hayallare, 2010 yılında Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e” şeklindeki tezahüratı kızlı-erkekli hep bir ağızdan söylüyorlardı.
Evet…
Bursa’nın bu şampiyonlukla statüsü değişti, Bursa insanı bu şampiyonlukla son iki yıldır yaşadığı tüm ekonomik sıkıntıları unuttu, Bursa kenti bu şampiyonlukla mutlu oldu.
Yaşanan asla yalnızca futbolu ilgilendiren görüntüler değil. Bursa’nın sergilediği bu coşku, bu mutluluk, bu potansiyel aslında sosyolojik bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor.
Onun için…
Herkesin sevinmeye hakkı var. Şampiyonlukla gelen mutluluğun tadını insanlar doya doya çıkarıyorlar. Hiçbir kentte görülemeyecek coşkulu bir kent tablosu çiziyorlar.
Bu arada küçük bir izlenim daha paylaşmak istiyoruz.
Bursasporlu yönetici, teknik adam ve futbolcuları taşıyan üstü açık otobüs Özlüce’den hareket ettiği andan itibaren yaptığı şehir turunu Lig TV ve NTV Spor kanallarından izledik.
Gönül isterdi ki, Bursa’nın yerel kanalları da yol boyu yayın yapabilselerdi.
Ama…
Stadın içinden ve Heykel’den yayın yapan yerel kanallarımız da yol boyu otobüse eşlik edebilselerdi. Ama anladığımız kadarıyla teknolojileri yetersiz kaldı.
Onun için de, şehir turunu izlemek için ekran başına oturanlar 3G teknolojisi kullanan Lig TV ve NTV Spor’u izlemek zorunda kaldı.