Kılıçdaroğlu seçildi, şimdi sıra Parti Meclisi’nde… Bursa’nın kulisinde ibre Abdullah Özer’den yana

Bugüne kadar görülmemiş bir coşku ve kalabalıkla başlayan Cumhuriyet Halk Partisi kurultayında ilk gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak girdiği seçimde Genel Başkan seçilmesiyle sonuçlandı.
Şimdi sırada yarın yapılacak olan Parti Meclisi seçimi var.
Burada da…
Gözler, Bursa’dan kimin ya da kimlerin Parti Meclisi’ne gireceğine çevrildi.
Geçen kurultayda…
Baykal’ın isteğiyle Bursa Milletvekili Onur Öymen ile parti örgütünün isteğiyle Ali Nihat Irkörücü seçilerek Parti Meclisi’ne girmişlerdi.
Yani…
Unvanının yanında Bursa yazan iki kişi CHP PM’de yer almıştı.
Bu kez…
İşler biraz karışıklık gösteriyor.
Gerçi…
Öymen muhtemelen yine PM listesinde yer alacak ama Bursa’nın adayı konusundaki dalgalanma bugün de kurultay salonunda değişik boyutlara ulaştı.
Daha doğrusu…
Dün bazı ilçe başkanlarının “Ali Nihat Irkörücü olmasın, Metin Çelik olsun” şeklinde aldıkları karar ve yaptıkları ziyaretler bugün kurultay salonuna da yansıdı.
Öyle ki…
Başvuruların fazlalığı ve özellikle Bursa delegasyonunda ortaya çıkan görüş ayrılığı üzerine Genel Merkez yöneticileri CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan’a çok açık bir öneride bulundular ve “Listeye sen gir, kimsenin kalbi kırılmasın” dediler.
Ne var ki…
Akdoğan kendisine gelen bu isteği “İl Başkanlığı’nı daha çok önemsediği ve Bursa’da daha yapması gereken işler olduğu” gerekçesiyle kabul etmedi.
Kulağımıza gelen bu bilgiyi akşam saatlerinde Akdoğan’a da sorduk. O da gelen öneriyi doğruladı ve “Evet böyle bir şey oldu, ama kabul etmedim. Ben arkadaşlarım için uğraş veriyorum” dedi.
Buna karşın…
Akdoğan’ın başlangıçta Ali Nihat Irkörücü’nün yeniden PM’ye alınmasını Genel Merkez yöneticilerine önerdiği, fakat Ankara’daki rüzgarın Bursa Milletvekili Abdullah Özer’den yana estiği konuşuluyor. Akdoğan’ın da hem parti örgütünün eğilimine, hem de Genel Merkez’in yaklaşımına uyum sağladığı da kulislerin en önemli maddesi.
Bu arada…
Yine kulislerdeki konuşmalara göre PM’ye kadın kotasından girme olasılığı bugüne kadar yüksek bulunan Sena Kaleli’nin, kadın kotasının dolması nedeniyle şansının kalmadığı da konuşulanlar arasında.
Yani…
Bugünkü listede büyük olasılıkla Bursa adına Abdullah Özer adı yer alacak.
Fakat…
Bu tür ortamlar her türlü sürprize de açık olur. Hele böyle bölünmüş parti örgütleri görüntüsü, avantajları daima dezavantaja çevirir.
O bakımdan…
PM listesinde Bursa’dan kimsenin olmaması da sürpriz sayılmayacak.
Bütün bunlar da gece kulislerinde kesinleşecek.