İşte siyasette vefa örneği bu… DSP Yıldırım’dan eski belediye başkanı ve ilçe başkanlarına plaket

Daha çok çekişmeler, polemikler ve de özellikle parti içi çatışmalarla gündeme gelen siyasetin genel uygulamasında vefa duygusuna pek yer olmadığına inanılır ve genel olarak da bu yöndeki değerlendirmeler kabul görür.
İşte…
Siyasete karşıdan bakanın da içinde yer alanın da kabul ettiği bu değerlendirmeyi tersine çevirecek bir adım Demokratik Sol Parti Yıldırım İlçe Başkanı Necmettin Şengül’den geldi.
DSP’nin Yıldırım Belediyesi’nde iktidar olduğu dönemde Başkan Yardımcısı olarak Yıldırım’a hizmet veren, bir ay önce de Faruk Gülengümüş’ten ilçe başkanlığı bayrağını devralarak siyasete hizmeti sürdüren Necmettin Şengül, bir yandan Yıldırım Belediyesi’nin bugünkü yönetimine muhalefetini sürdürürken, diğer yandan da partisine hizmet verenleri unutmayarak farkını gösterdi.
Çünkü…
DSP’nin kuruluşundan bu yana Yıldırım İlçe Başkanlığı’na ve partiye hizmet etmiş bulunan ve halen de DSP’de siyaset yapan 13 üye ile 6 eski belediye meclisi üyesine, 29 Mart 2009 yerel seçiminde DSP Yıldırım Belediye Başkan Adayı olan Cihat Tipioğlu’na, eski ilçe başkanları Şerafettin Bayraktar ve Faruk Gülengümüş’e, 1994-1999 döneminde DSP’den seçilerek Yıldırım Belediye Başkanlığı yapan Ramazan Altunöz’e plaket verecek.
DSP Yıldırım İlçe Başkanı Necmettin Şengül’ün siyasette gerçek bir vefa örneği olarak organize ettiği mütevazı tören 4 Mayıs 2009 Salı, yani yarın akşam Meydancık Mahallesi İncirli caddesi İlyasoğlu Apartmanı No: 39/A adresindeki DSP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek.