Demokrat Parti’de son dakika… Kurultay 19 Haziran’a erteleniyor

Aslında… Demokrat Parti’nin gündeminde kurultay yoktu. Partinin gündemindeki normal işleyişte, kasım ayında olağan kurultay yapılması vardı.
Fakat…
31 Ekim’de Anavatan Partisi ile birleşme kurultayından sonra, DP’nin 50 kişilik Genel İdare Kurulu, birleşme nedeniyle Anavatan’dan gelen 50 ismin katılmasıyla 100’e çıkmıştı.
Ne var ki…
Anavatan’dan gelip GİK’e giren isimlerin DP üyesi olmamaları nedeniyle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı inceleme sonucu DP’yi uyardı ve parti üyesi olmayanların GİK’ten çıkarılmasını istedi.
İşte…
Bunu gerçekleştirmek üzere olağanüstü kurultay yapılmazı zorunlu hale geldi. Bunun kararı da, 11 Mayıs’ta Kızılcahamam’da yapılan Genel İdare Kurulu toplantısında alındı.
O tarihte…
Kendisine yöneltilen eleştiriler üzerine Hüsamettin Cindoruk 12 Haziran’da olağanüstü kurultay takvimini açıklarken, “Ben de bu kurultayda adayım” diyerek kendisine yönelik eleştiri ve tepkilere de hodri meydan demiş oldu.
Gözlerin CHP kurultayına çevrildiği şu günlerde, DP’de de üç kanatlı bir kurultay hazırlığı görülüyor.
Bir tarafta…
Cindoruk’un adaylığı çevresinde bir yapılanma var.
Diğer tarafta…
Cindoruk’u yetersiz bulup Tansu Çiller’in partinin başına geçmesini isteyenler var.
Bir tarafta da…
Mesut Yılmaz destekli olarak başlayan ve Çağrı Erhan’ın adaylığı üzerine planlanan yeni bir kanat var.
Seçimlerde oy oranı düşmüş olsa da, kamuoyu araştırmalarında diğerleri arasında kalsa da, siyaset ustasının fazla olması nedeniyle her daim hareketli ve bol kulisli olan Demokrat Parti’de, olağanüstü kurultay için geri sayımın başladığı şu süreçte Ankara’dan yeni bir haber geldi.
Buna göre…
DP Genel Merkezi, 11 Mayıs’taki GİK toplantısında 12 Haziran olarak alınan olağanüstü kurultayın 19 Haziran’a ertelenmesi için çalışmalar yapıyor.
Teşkilatlar da bu çalışmaları yakından izliyor.