Demokrat Parti’de İl Kadın Kolu’na yapılan atama, yıllardır birlikte çalışan ekibin “geri çekilmesine” yol açtı

Siyasetin işleyişi belli… Bu işleyişle il ve ilçe yönetim kurulları ana kademe olarak tanımlanıyor. Bununla birlikte, kadın ve gençlik kolları il ve ilçe yönetimlerinin görevlendirmesiyle çalışıyor. Aynı şekilde, yardımcı komisyonlar da yine il ve ilçe yönetimleri tarafından oluşturuluyor.
O bakımdan…
Gençlik ve kadın kollarının görevleri, onları görevlendiren il ve ilçe yönetimlerinin görev süreleriyle ilintili oluyor. Yani, kadın ve gençlik kolları, onları atayan il ve ilçe yönetimleriyle gelip, onlarla gidiyorlar.
Genel işleyiş böyle.
Fakat…
Demokrat Parti’de, özellikle İl Kadın Kolları yapısında diğer partilerden daha farklı bir durum var.
Çünkü…
Burada, “yıllarını partiye veren” birbirine bağlı ve fedakâr ekip çalışması uzun süredir dikkat çekiyor.
Daha açık söylemek gerekirse…
DP İl Kadın Kolları’nda yıllardır birlikte olan bir ekip var. O ekip aralarında çok iyi bir uyumla ve mükemmel anlaşarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Başkan değişiyor ama aynı ekip parti hizmetini aralıksız sürdürüyor.
Son süreçte…
Yani Anavatan Partisi ile birleşme sonrası sürecindeki Ayhan Barışıcı döneminde, Anavatan kanadının önerisiyle İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine Filiz Gökgezer getirildi.
Başkanla yeni tanışmış olmalarının yanı sıra anlayış farklılıklarından kaynaklanan uyum sorunu yaşanmasına karşın, ekip aynı doğrultuda çalışmalarını sürdürdü.
Derken…
Olağanüstü il kongresi öncesi Genel Merkez’in ortalığı karıştırmasından sonra Ayhan Barışıcı aday olmama ve bir daha görev almama kararını açıklayınca, İl Kadın ve İl Gençlik Kolları başkanları da istifa ettiler.
Böylece…
Kadın ve gençlik kolları yönetimleri de düştü.
Ne var ki…
Yıllardır birlikte çalışan İl Kadın Kolları ekibi, başkanın imzasıyla duyurulan istifa kararına tepki gösterdiler ve “Bizim kişilerle ilgimiz yok, kişiler de bizi temsil edemez. Biz buradayız ve partimizin hizmetindeyiz” açıklaması yaptılar.
Hatta…
Çalışmalarına da bu karar doğrultusunda devam ettiler. Abdullah Biçen döneminde de sanki yeniden atanmış gibi aralıksız çalışmayı sürdürdüler.
O ekipte…
Mümin Ekici’nin il başkanlığı döneminde il sekreteri olarak görev yapan Ayşegül Kavuşturan ile Emine Saka, Aynur Altıkardeş, Filiz Turan, Nejla Külahçı gibi isimler var.
Derken…
Biçen, yeni dönemde il yönetimindeki başkanlık divanını belirledikten sonra, kadın ve gençlik kollarını da yeniden oluşturmak için adım attı.
Bu doğrultuda…
Biçen yönetiminin Kadın ve Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Acar tarafından, İl Kadın Kolları Başkanlığı görevi Tülay Yorulmaz’a teklif edildi.
Gerçi…
Yorulmaz, kongre öncesindeki son atanan Filiz Gökgezer yönetiminde de eski ekiple birlikte hareket ediyordu, ama Kadın Kolları’na da 3 ay kadar önce katılmıştı.
Bu atama…
Birlikte hareket eden eski ekipte “Grubumuzu dağıtmaya çalışıyorlar” izleniminin doğmasına yol açtı.
Bunun üzerine de…
DP İl Kadın Kolları olarak, özellikle sosyal alanda çok farklı çalışmalara imza atan ekip üyeleri “Yeni başkanın önünü açmak ve kendi ekibini oluşturmasını sağlamak” amacıyla bu dönem görev almama kararı aldılar.
Kararlarını öğrenince, Ayşegül Kavuşturan ve Aynur Altıkardeş ile konuştuk.
Seslerinden…
Yeni gelişme nedeniyle yaşadıkları şaşkınlık ve kırgınlık belli oluyordu.
Yine de…
“Yalnızca yeni başkanın önünü açmak ve ekibini oluşturmasını sağlamak için geri çekilme kararı aldık. Yoksa bir yere gitmiyoruz, biz partiliyiz” mesajını tekrarladılar.
Bu arada…
Ayşegül Kavuşturan, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta oluşumundan itibaren üstlendiği DP İl Kadın Kolları sayfasının yöneticiliğini de bıraktı.