CHP’de Parti Meclisi için ikisi milletvekili 4 başvuru oldu, delegasyon İl Başkanı Akdoğan’a yetki verdi

Bursa yerel medyasında günlerdir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 22 Mayıs’ta Ankara’da yapacağı kurultayda Parti Meclisi seçimine yönelik kulislerin haberleri yazılıyor, yorumları yapılıyor.
O süreçte…
Parti Meclisi’nde halen Bursa’yı temsil eden Ali Nihat Irkörücü’nün yerini korumak istediği, buna karşılık geçen kurultayda feragat ettiğini düşünen Bursa Milletvekili Abdullah Özer’in bu kez PM’ye girmek istediği, Nilüfer İlçe Başkanı Metin Çelik’in de ilçe başkanlarının, yani parti örgütünün isteğiyle PM’yi düşündüğü genel anlamda yazıldı.
Biz de benzer şeyleri bu sayfalarda yazdık.
Hatta…
Yıllarca omuz omuza ve içtiği su ayrı gitmemecesine birlikte siyaset yapan Kemal Demirel-Abdullah Özer-Gürhan Akdoğan-Ahmet Memişoğulları-Ali Nihat Irkörücü-Metin Çelik özel yapısının bir önceki il kongresinde Abdullah Özer-Gürhan Akdoğan-Ali Nihat Irkörücü bir tarafta; Kemal Demirel-Ahmet Memişoğulları-Metin Çelik diğer tarafta yer aldıklarını ve siyasetin kader arkadaşları olarak bilinen ekibin tam ortadan bölünme yaşadığını anımsatıp bugünkü duruma dikkat çektik:
Bu kez de Parti Meclisi seçimi için Abdullah Özer kulise girince Gürhan Akdoğan-Ali Nihat Irkörücü ikilisiyle ayrı düştü, böylece ekip bir kez daha bölünmüş oldu.
Yine…
Aynı yorumda, Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in de PM’den uzak kalamayacağını vurguladık.
Nitekim…
Öyle de oldu. CHP Bursa İl Başkanlığı’na, 22 Mayıs’taki kurultayda Parti Meclisi Üyesi adayı olmak üzere 4 başvuru yapıldı:
Bursa milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer ile halen PM Üyesi olan Ali Nihat Irkörücü ve Nilüfer İlçe Başkanı Metin Çelik.
Bunun üzerine…
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan başta 17 ilçe başkanı olmak üzere, kurultayda Bursa adına oy kullanacak tüm delegeleri topladı ve konuyu tartışmaya açtı.
Toplantı sonunda…
İlçe başkanları ve kurultay delegeleri, “başvuruda bulunan 4 isim arasından tercih yapmanın doğru olmadığına, Parti Meclisi’ne kim girebilecekse onun desteklenmesine” karar verdi.
Dahası…
Bu süreçte, “Genel Merkez ve diğer parti örgütleriyle temasta bulunmak, Bursa adına aday önermek ve destek sağlamak üzere de İl Başkanı Gürhan Akdoğan’a yetki verilmesi” yine toplantıda kararlaştırıldı.
Böylece…
İlçe başkanları ve delegasyon birliktelik sergilerken, günlerdir yapılan spekülasyonlar da sona ermiş oldu.