Büyükataman Meclis’te Büyükşehir’in kredilerini, Doğanbey’i, Güney Çevre Yolu ve galericileri sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman verdiği soru önergeleriyle Bursa’nın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımaya devam ediyor.
Son olarak…
Büyükataman üçü İçişleri Bakanı Beşir Atalay, biri de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na 4 soru önergesi birden verdi.
Soru önergelerinin ilki, bir anlamda muhalefet partisi olarak denetim mekanizmasını işletme amaçlı.
Belediyelerin gelirlerinin yetersiz kaldığı durumlarda çeşitli krediler kullandıklarını vurgulayan MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, bu kapsamda İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırması isteğiyle dört soru yöneltiyor.
Bir…
“Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine’ye borcu var mı?”
İki…
“Şayet varsa ne kadar borcu var?”
Üç…
“Hazineden alınan kredilerin nerelere kullanıldığı nasıl denetleniyor?”
Dört…
“Hazinenin kredi hususunda belirli bir sınır var mı? Varsa bu sınır ne kadar?”
İkinci soru önergesi, Bursa kent merkezinde yakından takip edilen Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili.
Kent merkezindeki çöküntü bölgesinin ortadan kaldırılması amacıyla başlanan proje, bölgenin modernleşmesini sağlaması açısından önemli olduğu kadar, ortaya çıkan görüntü nedeniyle kent siluetini bozduğu eleştirileriyle de karşılaşıyor.
Nitekim…
Büyükataman da soru önergesinde Bursa’nın Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir kent olduğuna vurgu yaptıktan sonra, “Son zamanlarda şehrin tam merkezi olan Doğanbey Mahallesine çok katlı TOKİ binaları yapılmıştır. Doğanbey gibi TOKİ yapıları hem Bursa siluetine, hem de şehircilik açısından Bursa’ya uygun değildir” diyor.
Sonra da…
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırması isteğiyle şunları soruyor:
Bir…
“Doğanbey Toki konutlarının şehrin tarihi dokusunu ve estetiğini bozuyor mu?”
İki…
“Hisse sahiplerinin fazla olmasının konutların kat sayısını artırdığı yönündeki iddialar doğru mu?”
Üç…
“Ekonomik çıkarlarla kent çıkarlarından daha mı önemli?”
Soru önergelerinde üçüncü olarak yine İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırması isteğiyle oto galericileri konusunu da gündeme getiriyor.
Bu noktada…
İçişleri Bakanlığı’nın ikinci el oto galerilerinin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili genelgeyi anımsatıp, bazı işyerlerinin oto satış merkezlerine taşındığını ama genelgeye uymayanlar olduğunu vurgulayan Büyükataman, genelgeye uyanların mağdur duruma düştüğüne dikkat çekiyor.
Cevambını istediği sorular ise şunlar:
Bir…
“Halen bazı oto galerileri Bursa merkezinde faaliyet gösteriyor. Bu hususta bakanlığınızca yeterli denetim ve kontroller yapılıyor mu?”
İki…
“İkinci el oto alım satımı yapan esnafla ilgili bakanlığınızın ne gibi çalışmalara var?”
Ardından…
İsmet Büyükataman, yıllarca öneri olarak gündeme geldikten sonra geçen yıl yerel seçimde vaade dönüşen Uludağ eteklerinden geçen Güney Çevre Yolu konusunu yine bir soru önergesiyle gündeme getiriyor.
Önergede…
Şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlara dikkat çeken MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, önergesinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a iki soru yöneltiyor:
Bir…
“Şehrin güneyinde Bursa’nın doğu ile batısını birbirine bağlayan alternatif bir yol olarak vatandaşlarımıza kentin üst bölgelerindeki semtlere şehir içi trafiğine girmeden ulaşabilme imkânı sağlayacak olan Güney Çevre Yolu ne zaman bitirilecek?”
İki…
“Bakanlığınızın bu konuda bir çalışması var mı?”