Bursaspor’un şampiyonluk öyküsü salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde

Koca bir kent hâlâ rüyada gibi dolaşıyor… Bursaspor öylesine büyük bir iş başardı ki, Turkcell Süper Ligi’nde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra şampiyonluğa ulaşan beşinci takım olmanın ötesinde, Bursa kentine ayrı bir statü kazandırdı.
Bununla birlikte…
Son iki yılı, küresel ekonomik krizin hasarını en fazla hisseden bir kent olarak geçiren Bursa’da işsizlikten ekonomik sorunlara kadar her türlü sıkıntıyı unutturdu.
En önemlisi…
Bursa tarihinde ilk kez kent bütünleşmesini sağladı. Koca bir kent haftalardır tek yürek oldu. Herkes şampiyonluk rüyası gördü, herkes şampiyonluğu istedi, herkes her güne yeşil-beyaz bakmaya başladı ve Bursaspor’la birlikte herkes de şampiyon olup bu mutluluğu doyasıya yaşadı.
Yani…
Bursaspor gibi Bursa kenti de şampiyonluğu hak etti.
Doğal olarak…
Başarı gelince, kentte yaşayanların takımla ilgisi artıyor. Nitekim, Bursaspor’un elde ettiği büyük başarı taraftar sayısını gözle görülür şekilde arttırdı.
Bu sezon Bursaspor için resmen taraftar patlaması yaşandı. “30 binlik stada ne gerek var, nasıl dolacak?” diyenlere inat, iki stat dolduracak bir seviyeye gelindi.
Öyle ki…
Şampiyonluk havasına girildiği haftalara kadar bir başka takımın yanında Bursaspor’u tutanlar o takımdan vazgeçip yalnızca Bursasporlu oldular. Futbolsever babalar çocuklarına tuttukları diğer takımı benimsetirken, Bursaspor forması hediye edip yeni taraftar olarak geleceğe hazırlamaya başladılar.
Kentin caddelerinde şöyle bir dolaşıldığında hemen dikkat çeken bir görüntü var:
Bursa’da genç kızlar artık Bursaspor formasını tişört gibi giyerek caddelerde yürüyorlar.
Bu bile ilk kez oluyor.
İşte…
Bursaspor’un büyük bir iş başararak şampiyon olması, koca bir kenti de şampiyon yapması salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde konu olacak.
Çünkü…
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan’ın salı günü yapılacak TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma için yaptığı başvuru kabul edildi.
O gün…
Yani 25 Mayıs 2010 Salı günü saat 15.00’te başlayacak TBMM oturumunda gündem dışı söz alacak olan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, şampiyonluk öyküsüyle birlikte kentte yaşanan havayı da Meclis kürsüsünden dile getirecek.
Bu sayede…
Bursaspor’un muhteşem başarısı ve koca bir kentin takımı etrafında kenetlenmesi, TBMM tutanaklarına da girmiş olacak.