Bu da sporun kanseri… Bursa Barosu’ndan sporda şiddet, şike ve teşvik paneli

Son dönemde bir birinden önemli konulardaki organizasyonlarıyla dikkati çeken Bursa Barosu, bu kez de hukuğu dolaylı yoldan ilgilendiren, ancak genel literatürde sporun kanseri olarak kabul edilen önemli bir konuya parmak basıyor: Sporda şiddet, şike ve teşvik paneli.
Üyeleri olan avukatların ve hukuk sisteminin yaşadığı sorunların yanı sıra toplumsal sorumluluğu gereği sosyal konularda da etkinliğini arttıran Bursa Barosu’nun gündemine spordaki şiddeti, şikeyi ve teşvik primini almasını gerçekten önemsedik.
Çünkü…
Ekonomisinin büyümesiyle birlikte özellikle futbolun sektörleşmesinden kaynaklanan başarı odaklı girişimlerin içinde toplumun zihnini bulandıran çabalara tanıklık ediliyor.
Daha çok sezon sonu yaklaştığında şampiyonluğa yürüyen takımlara karşı ve düşmeme mücadelesinde hissedilen sportif kanser sorununun toplumu etkilemesi ise sporda şiddeti doğuran en önemli etken oluyor.
İşte…
Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman’ın açıklamasından öğrendiğimiz panel son yılların giderek önemi artan toplumsal sorununun tüm boyutlarıyla gözler önüne serilmesini sağlayacak.
Nitekim…
Önemsediğimiz panelin konuşmacılarının Türkiye Futbol Federasyonu Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yunus Egemenoğlu, Koblenz-Landau Üniversitesi Spor Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyhan Hasırcı, Televizyoncu-Gazeteci Şansal Büyüka, Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı ve kısa adıyla CAS olarak bilinen Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Üyesi Avukat Kısmet Erkiner ile Digitürk Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ertan olması ise, konuşulacak konuların önemini arttırıyor.
Bu önemli panel 4 Haziran Cuma günü Kervansaray Termal Otel’de gerçekleştirilecek.