AK Parti Bursa Milletvekili Tunçak’tan mesaj var: İl’deki değişikliği bana fatura edenler yanılıyorlar

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Nagip Vardar’ın geride bıraktığımız hafta içinde İl Başkanlık Divanı’nda yaptığı görev değişikliklerinin yankıları bitmedi.
Kulislerde…
Sürpriz görev değişikliğiyle Teşkilat Başkanlığı görevini kaybeden Murat Demir’in yapılacak ilk seçimde potansiyel milletvekili adayı olduğu konuşulurken, yine kulislerde bu değişikliğin yorumunu yapan partililerin faturayı Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’a kestiklerini bu sayfalarda aktardık.
Aynı partililer…
Tunçak’ın bir süredir Osmangazi İlçe ile de gençlik kollarından kaynaklanan bir nedenle sorun yaşadığına dikkat çekiyorlardı
Gördük ki…
Bu kulis notu da, AK Parti’de yeni çalkantıları beraberinde getirdi.
İlk olarak…
Cumartesi günü karşılaştığımız AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar değişiklikleri şöyle açıkladı:
“Başkanlık Divanı’nda yaptığımız son derece normal görev değişikliğine farklı anlamlar yükleyenler var. Bunlara gerek yok. Böyle gerektiği için o değişiklikleri yaptık. Amacımız yönetimi daha aktif çalıştırabilmek. Hepsi benim arkadaşım, yönetim kurulu üyelerim. Aralarında ayrım yok.”
Şunu da ekledi:
“Şunu çok samimi olarak söylüyorum: Görev değişikliği konusunda kimsenin telkini ya da hesabı yok. Ben bunu tamamen kendi irademle yaptım. Bazıları da Devlet Bakanımız Sayın Faruk Çelik’le bu konuyu ilişkilendiriyor. Oysa Sayın Bakan’ın bile bilgisi olmadı.”
Ardından…
Bugün de, Meclis’teki anayasa değişikliği çalışmalarına verilen bir arada AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’la konuştuk.
O da şunu söyledi:
“Başkanlık Divanı’ndaki değişikliği ben Cafer Yıldız’ın telefonuyla öğrendim. Öncesinde hiçbir bilgim de olmadı, hiçbir dahlim de yok. Görevden ayrılanlar da benim çok yakın arkadaşım, göreve gelenler de benim çok yakın arkadaşım. Karışmış olsam açık yüreklilikle söylerim. Fakat hiç ilgim ve bilgim olmadı. İnsan karışmadığı bir işten sorumlu tutulabilir mi?”
Şunun altını çizdi:
“Bu konuyu bana fatura edenler çok büyük bir yanılgı içindeler. Anlıyorum ki belli bir hesap içinde olanlar var. Ama gittikleri yol yanlış.”