AK Parti’nin sürpriz ziyaretçisi neden 4 ilçe için rapor istedi, görüşmelerin perde arkasında neler oldu?

İki hafta önce İl Başkanı Nagip Vardar tarafından Başkanlık Divanı’nda yapılan görev değişikliğiyle gündeme gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın önceki gün Genel Merkez’den gelen sürpriz bir ziyaretçisi vardı.
Gerçi…
Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın sürpriz ziyaretini Olay gazetesinde Yusuf Kayışoğlu ve Bursa Hakimiyet gazetesinde Mustafa Özdal meslektaşlarımız bugün köşelerinde aktardılar.
Farklı yorumlara ve ulaşabildikleri bilgilere yer verdiler.
Ama…
Bu ziyareti bir de biz aktaralım istedik.
••••••••••
Salı günü saat 15.00 sıraları…
AK Parti İl Başkanlığı’nda Teşkilat Başkanı Refik Özen bir grup yönetici arkadaşıyla sohbet ederken sekreter içeri girdi ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın geldiğini bildirdi.
İlk anda…
Odada bulunanlar Yılmaz’ın herhangi bir nedenle Bursa’ya gelen, gelmişken de partiyi ziyaret eden bir milletvekili olduğu zannına kapıldılar.
Nitekim…
Sohbetin başlangıcı da bu izlenimi doğuracak şekilde gelişti. Konuk milletvekili Yılmaz hal hatır sormanın ötesinde kentin durumunu, neler olup bittiğini, belediyelerin durumunu sordu. Odada bulunanlar da anlattılar.
Oysa…
Gelen milletvekili, AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak da görev yapıyordu. Nitekim iki haftalık Bursa Teşkilat Başkanı olan Refik Özen konuğun kimliğini arkadaşlarıyla paylaşınca sohbetin gelişimi değişti.
O ortamda…
Ankara’dan gelen konuk, Yalova’ya gelmişken İl Başkanlık Divanı’ndaki görevden almalar nedeniyle Bursa’ya geçtiğini anlattı.
Sonra da…
Teşkilat Başkanı Refik Özen’e dönüp “Yürütme neden değişti?” diye sordu. O da, bunun bir nedeni olmadığını, İl Başkanı’nın tasarruf yetkisini kullandığını, kişilerle bir ilgisinin olmadığını anlattı, Başkanlık Divanı’ndaki rotasyon hakkında bilgi verdi.
Bu arada…
Ziyaretin bildirilmesi üzerine AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar da partiye geldi.
Ardından…
Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı olan Ordu Milletvekili Enver Yılmaz ziyaretinin nedenini açıkladı:
“Orhangazi, Orhaneli ve Karacabey ilçelerinde yaşanan sıkıntı nedeniyle Genel Merkez’e ulaşan bazı bilgiler var. Ben bu konu için geldim.”
Odada bulunanlar için Orhaneli ve Karacabey sorunları sürpriz olmadı ama Genel Merkez’in Orhangazi ile ilgili sıkıntıyı dile getirmesi, buradan bugüne kadar problem uyarısı almayan yöneticileri şaşırttı.
Gelen de, Genel Merkez’e bu üç ilçeyle ilgili bazı bilgi ve şikayetler ulaştığını, kendisinin de bunları yerinde incelemek için geldiğini söyledi.
Sonra da…
Bu ilçelerin koordinatörleri ile görüşmek istedi. Teşkilat Başkanı Refik Özen de bunun üzerine Karacabey koordinatörü Yusuf Dündar’ı, Orhaneli koordinatörü Mutlu Keskin hasta olduğu için yerine daha önce aynı görevi yapan Saadettin Kurt’u ve Orhangazi koordinatörü Olcay Talay’ı arayıp partiye davet etti.
Bir süre…
Enver Yılmaz 3 ilçenin koordinatörleriyle görüştü, buralarda yaşanan sıkıntılar ve yapılanlarla ilgili bilgi aldı.
Ardından…
Özen’e dönüp “Eski Teşkilat Başkanı olan arkadaşı çağırır mısınız?” dedi. İstek üzerine Özen bir kez daha telefona sarılıp, kendisinden önce Teşkilat Başkanı olan Murat Demir’i aradı.
Ayrıca…
Yılmaz, görüşmek üzere “en büyük üç ilçenin başkanlarının davet edilmesini” de isteyince Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, Yıldırım İlçe Başkanı Mümin Demir ve Nilüfer İlçe Başkanı Metin Düvencioğlu’nu arayıp partiye çağırdı.
Davet üzerine…
Murat Demir partiye geldi ve Yılmaz ile 15 dakika kadar süren bir görüşme yaptı. Demir’in çağırması nedeniyle de, Başkanlık Divanı’ndaki görevlerinden alınan Kamuran Çatalkaya ve Hasan Gürses partiye geldiler.
Gürses, cenazesi olduğunu belirtip bekleyemeyeceğini, o nedenle hemen görüşmek istediğini söyledi. Ama görüşmeler tamamlandıktan sonra görüşebildi.
Ankara’dan gelen Teşkilat Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz dahasonra elindeki bir başka bilgiyi aktardı:
”Bize gelen bilgilere göre, Orhangazi, Orhaneli ve Karacabey’in yanı sıra Osmangazi İlçesi’nde de sorunlar yaşanıyormuş. Yönetim kurulu içinde gruplaşmalar varmış. O konuda da biraz daha bilgi almak istiyorum.”
Sonra da şunu söyledi:
“4 ilçe için, yani Osmangazi, Orhangazi Orhaneli ve Karacabey için rapor hazırlamanızı istiyorum.”
••••••••••
Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın Haşim İşcan Caddesi üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı’ndan girmesiyle başlayan görüşmeler dizisi saat 20.00 gibi sona erdi.
Görüşmeler bittikten sonra da yemeğe gidildi.
Arapşükrü Deniz Tabağı lokantasındaki yemekte Enver Yılmaz’a, İl Başkanı Nagip Vardar’ın yanısıra başkan yardımcıları Refik Özen, İsmet Su, Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Şener Güngör eşlik ettiler.
Ayrıca…
Sonradan partiye gelen Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile eski milletvekili Zafer Hıdıroğlu da yemeğe ve sohbete katıldılar.
Gece boyu süren ve çok samimi ortamda geçen sohbetin ardından Enver Yılmaz da Ankara’ya döndü.
Şimdi…
Salı günü yapılan bu ziyaretin sonrasında AK Parti İl Başkanlığı, istenilen şekilde Osmangazi, Orhangazi, Orhaneli ve Karacabey ilçeleri için rapor hazırlıyor.
Rapor bittiğinde Genel Merkez’e sunulacak.