5 ayda Bursa gündemini değiştiren Yeşil Bursam Derneği’nde yeni dönem

Kuruluş haberini bu sayfalardan 24 Ocak 2010’da duyurduk. Meslektaşımız Muharrem Karabulut’un önderliğinde kurulan ve Bursa’nın siyasetten spora, sivil toplum yapılanmalarından meslek odası temsilcilerine ve işadamlarından akademisyenlere kadar pek çok alanda tanınmış isimlerini bir araya getiren Yeşil Bursam Derneği hızlı bir başlangıç yaptı.
Dahası….
Kuruluşundan çok kısa bir süre sonra “Bursa’nın beklediği stadyumun velodromun olduğu yere yapılmasını” önererek bir anda kent gündemini değiştirdi.
Dahası…
Büyükşehir Belediyesi başka olmak üzere, kentin karar vericileri bu öneriden sonra yeni stadyumun Mihraplı olarak adlandırılan bölgede velodromun olduğu yere yapılacağını açıkladılar.
Sonrasında…
Hızlı tren başta olmak üzere, Bursa gündemine yönelik pek çok konu yine bu kısa süre içinde Yeşil Bursam Derneği adına Başkan Muharrem Karabulut tarafından gündeme taşındı ve yankı da buldu.
Dernek başta siyasiler ve kent yöneticileri olmak üzere çok sayıda da ziyaret yaptı.
İşte…
5 ayda Bursa gündemini değiştiren dernek olarak dikkat çeken Yeşil Bursam Derneği, yasal prosedür gereği ilk genel kurulunu yaptı.
Divan Başkanlığı’Mesut Ağrak’ın yaptığı kongrede Muharrem Karabulut başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Büyükşehir Belediyesi
Danışmanı Muhsin Özlükurt, İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Avukat Özer Yavuz, İşadamı Remzi Yılmaz, Gazeteci ve Tv programcısı Neslihan Çelik Alkoçlar, İşadamı Emre Varlık, İşadamı Fatih Çelik, Türk Eğitim Sen 1. Nolu Şube Başkanı Kazım Sarnık, İş Kadını Firdevs Deymen, Kamu Yöneticisi Ayşegül Dülger, İş Kadını Nurcan Özdemir, İşadamı İbrahim Toprak, İşadamı Talip Aynıgül.
Bu arada…
Kongrede Denetleme Kurulu’na şu isimler seçildi:
Haluk Çaruk, Doğan Can Gündüz, Fahriye Bozat, Serkan Taşkıngül, Deren Bademlioğlu.

Derneğin Disiplin Kurulu’nda ise şu isimler yer aldı:
PTT Başmüdürü İsmail Fedai, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Cemal Vardar, Acıbadem Hastanesi Genel Koordinatörü Dr. Filiz Oktay, İşadamı Hüseyin Şahin, Gazeteci İsmail Öztat, İnşaat Mühendisi Aykut Aydın, İş Kadını Pınar Çiftpınar.