Türkiye Partisi’nde merak edilen soru: Genel Başkan geldi gitti, MKYK Üyesi Şerif Birinç neden ortada yok?

Dr. Şerif Birinç’i tanıyıp sevenlerin sayısı elbette fazlaydı ama Bursa kamuoyu onu daha çok SSK Bursa Hastanesi Başhekimi olarak tanıdı.
Ardından…
3 Kasım 2002 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili seçildiğinde şaşıranların sayısı da hayli fazlaydı.
Çünkü…
Birinç’in bilinen yapısıyla AK Parti’nin kabul edilen çizgisinin çok fazla örtüşmediği düşünülüyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptığı 5 yıl boyunca Dr. Şerif Birinç ile AK Parti’nin diğer Bursa milletvekilleri arasında pek yakınlık oluşmadı.
Aksine…
Birinç kendisini daha çok Karacabey konularına yakın görmekle birlikte, zaman zaman partisinin genel çizgisine ve milletvekili arkadaşlarının söylemlerine ters açıklamalar bile yaptı.
O süreçte…
Yani, Bursa Milletvekili olarak görev yaptığı 2002-2007 döneminde Şerif Birinç’in sürpriz şekilde milletvekilli listesine girişindeki en büyük etkenin, AK Parti’nin önemli kurucu isimlerinden biri olan ve 5 yıl boyunca da Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Abdüllatif Şener olduğu konuşuldu.
Sonrasında…
Şener de, Birinç de 2007 genel seçimleri öncesinde AK Parti’ye adaylık başvurusu yapmadılar. Böylece birlikte ayrılmış oldular.
Derken…
Abdüllatif Şener yeni bir siyasi hareket başlattı. O hareket Türkiye Partisi adıyla partileştiğinde Şerif Birinç kurucular arasında yer almadı ama Şener tarafından Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak yazıldı.
Böylece…
TP’nin Kurucular Kurulu Üyesi de olan Prof. Dr. Volkan Akyol ile birlikte Şerif Birinç de partinin üst yönetiminde Bursalı 2 siyasetçi olarak görev aldılar.
Geçenlerde…
Yasal prosedür gereği Türkiye Partisi sessiz sedasız olağanüstü kurultay yaptı. TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener o kurultayda da Şerif Birinç’i yeniden MKYK listesine aldı.
Fakat…
Şener’in ısrarla listeye almasına karşın Birinç’i bugüne kadar Türkiye Partisi’nin etkinliklerinde ve toplantılarında hiç kimse göremedi.
Ankara’daki toplantıları gidip gitmediğini bilemiyoruz ama Bursa’da partililerin kendisine ulaşamadıkları, ısrarla ilgisiz kaldığı, o nedenle de artık aramaktan vazgeçtikleri her yerde konuşuluyor.
Bursa’daki TP teşkilatları üst yönetim adına yalnızca Volkan Hoca’ya ulaşabildikleri için, üst yönetim denildiğinde de yalnızca onu anımsıyorlar.
Bununla birlikte…
Şener’in geçtiğimiz hafta iki günlük Bursa ziyareti sırasında da Birinç hiç ortalarda görünmedi.
Doğrusu istenirse…
TP’nin üst yönetiminde MKYK Üyesi olarak yer alan Şerif Birinç’in, Genel Başkan Şener geldiğinde bile ortada görünmemesinin nedeni çok merak ediliyor.
Aslında…
Merak edenler de haksız sayılmazlar.
Çünkü…
Siyasette üstlenilen görevlerin gereğini yerine getirmek gerekir. Bu yapılamadığında da o görevleri taşımamak daha doğru bir hareket olur.
Bu noktada…
Şerif Birinç de çıkıp “Benim böyle bir görev için talebim olmadı ki, adımı yazmışlar” diyebilir. Eğer böyle söylerse, o da Abdüllatif Şener’in sorunu olur.