TBMM Deprem Komisyonu, deprem haritasını çıkarmak üzere Bursa’ya geliyor

Deprem kuşağında olan ve yaşadığı sarsıntılar nedeniyle bu doğa felaketini sık sık anımsamak durumunda olan bir ülkeyiz.
Tamam…
Deprem doğal bir felaket ama şu da bir gerçek ki depremde can kayıpları insan eliyle yapılan yapılardan kaynaklanıyor.
İşte…
Türkiye’nin depremselliğini araştırmak, kentleri depreme dayanıklı hale getirecek önlemleri bulup geliştirmek amacıyla iki ay kadar önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu.
Komisyonun başkanlığını İstanbul’da bir dönem Tuzla Belediye Başkanı olarak görev yapan, geçen dönem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olan İdris Güllüce yürütüyor. Komisyonda Bursa’dan da iki üye yer alıyor:
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan
ve Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Demirel.
Komisyon…
Depreme hazırlık olmak adına neler yapılabileceğini belirlemek için Türkiye’nin bu konuyla ilgili tanınmış uzman ve bilim adamlarıyla görüşüyor, onlardan bilgi ve öneri alıyor.
Yanı sıra…
Deprem bölgelerini ziyaret ediyor. Bugüne kadar Bolu, Adapazarı, Kocaeli, Yalova gibi deprem felaketi yaşamış yerlerde incelemeler yapıldı.
Bu hafta sonu ise komisyonun gündeminde Eskişehir ve Bursa var.
İlk olarak cuma günü Eskişehir’de Valilik tarafından organize edilen bir toplantı yapılacak.
Geceyi Bursa’da geçirecek olan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, cumartesi sabahı da Almira Otel’de bir toplantıya katılacak.
Bursa Valisi Şahabettin Harput’un organize ettiği toplantıya, Büyükşehir’in yanı sıra 17 ilçe belediye başkanı ve bu konuyla ilgili sivil toplum örgütü ve Oda temsilcilerinden oluşan yaklaşık 70 kişi davet edildi.
Toplantıda…
Komisyon hem Bursa ile ilgili deprem çalışmalarına yönelik bilgiler alacak, hem de bu konuda neler yapılması gerektiğine dair önerileri dinleyecek.
Bu öneriler doğrultusunda da Bursa’nın deprem haritası çıkarılacak. Bu bilgiler daha sonra komisyon raporunu oluşturacak.