Siyasette vefa örneği… MHP Osmangazi yönetimi, efsane il başkanlarından Necdet Haluk Güney’i ziyaret etti

Siyasette vefadan hep söz edilir. Ama siyasetin günlük işleyişi içinde vefaya pek rastlanmaz. Çünkü siyasetin hamurunda daha çekişme ve rakip gördüğünü yok etme olduğu için vefanın adı hep geçer ama pek fazla vefalı davranışa rastlanmaz.
Bu anlayışı yıkan bir davranış Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez’den geldi.
Son dönem Bursa siyasetinde farklı organizasyon ve siyaset uygulamalarına imza atan Dönmez, ekibiyle birlikte bu kez de MHP camiasının önemli isimlerinden, efsane eski il başkanlarından Necdet Haluk Güney’i evindeki hasta yatağında ziyarete gitti.
Gerçi…
Siyasete şu son dönemde girenler belki anımsayamazlar ama Necdet Haluk Güney  1978-1980 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi, 1986-1989 yılları arasında da Milliyetçi Çalışma Partisi’nin Bursa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Yanı sıra…
Güney’in, bugün MHP’de siyaset yapan kadrolar üzerinde de büyük emeği var. Çünkü, bugünkü kadroların yetişmesinde Necdet Haluk Güney’in çok büyük katkısı oldu.
İşte…
Bir süredir rahatsız olan ve evinden dışarı çıkmayan Güney’in ziyaretine, siyasi bir vefa örneği olarak MHP Osmangazi İlçe Başkanı Adem Dönmez gitti.
Üstelik…
Dönmez ziyarete yalnız da gitmedi. O ziyarette, MHP Osmangazi kadrosunun yanı sıra Osmangazi’nin eski ilçe başkanlarından ve MHP İl’in eski başkanvekillerinden Tevfik Topçu da vardı.
Ayrıca…
MHP Osmangazi İlçe’nin yöneticilerinden Mahmut Tekinbaş, Mehmet Hasanoğlu, Nihat Güroluk ve Satuk Buğra Baykal da vefa ziyaretinde hazır bulundular.