Şimdi de psikolojik baskı… Medya Fener’i şampiyon ilan etti, Bursaspor’a “Sen olamazsın” mesajı başladı

Fenerbahçe’nin hakem kararları tartışılan bir maç sonrasında gazetelerin neredeyse tümüyle televizyonların spor programlarının dikkat çeken bir ortak noktası var.
Kimi…
“Fener şampiyonluk vizesini aldı” gibisinden kendini sıkma gayreti içine girmiş olsa bile, büyük çoğunluk Fenerbahçe’yi şampiyon ilan etti.
Zaten…
Dikkat çekici olan da bu.
Daha Galatasaray derbisine kadar Fenerbahçe’den umudu olmayan, o nedenle de başkası olacağına Bursaspor şampiyon olsun yaklaşımı gösteren Fenerli medya pazar akşamı Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı yenmesinden sonra aşka geldi.
Geldiği için de…
Şimdi gazete sayfalarında ve televizyon ekranlarında “şampiyon Fener” naraları atılıyor.
Ligin bitimine 4 hafta kaldı. Bursaspor 65 puanla lider. 1 puan gerisinde ise Fenerbahçe var.
Fenerbahçe’nin son 4 haftaya liderin 1 puan gerisinde ve diğer iddialı takımlardan kopmuş olarak girmesi sportif açıdan elbette kendisi ve taraftarları için umut verici.
Ama…
Unutulmasın ki burada son sözü Bursaspor söyleyecek. Yani ipler Bursaspor’un elinde.
O nedenle…
Medyanın 4 hafta kala, Bursaspor’un 1 puan gerisindeki Fenerbahçe’yi şampiyon ilan etmesinin ise bir tek nedeni var:
Bursaspor’a psikolojik baskı uygulamak.

Kendilerince…
Bursaspor’a “Sen şampiyon olamazsın” mesajı vermeye, camia üzerinde de “Bizi şampiyon yapmayacaklar” duygusu oluşturarak umutları kırmaya ve koca bir kentin bu yarışta tökezlemesini sağlamaya çalışıyorlar.
Yıldırım Demirören’in Federayon Başkanı’na kafa tutan mesajı atarken içine Bursaspor’un koruyucusu olduğunu düşündüğü Levent Kızıl’ı katarak Bizans oyunu örneği sergilemişti.
Bu kez…
Fenerli medya tam anlamıyla psikolojik baskı uygulamaya başladı. Hem Bursaspor takımına hem de Bursaspor camiasına umutsuzluk aşılamak istiyorlar.
Ligin sonunun nasıl olacağını şampiyonluğa kimin ulaşacağını elbette Allah bilir.
Biz Bursa olarak, Bursaspor camiası olarak Bursaspor’un şampiyon olacağına çok inanıyoruz. Takımımıza, teknik kadromuza, yönetimimize çok güveniyoruz.
Yazılanlara, söylenenlere hiç bakmadan mutlu sona erişmek için sonuna kadar bu yarışın içinde olacak takımımızın yanında olacağız.
Hem de…
“Futbol asla yalnızca futbol değildir” diyenlere inat, psikolojik baskıya yönelenlere sadece futbolla cevap vereceğiz, tahriklere, kışkırtmalara kesinlikle kapılmayacağız.
Umudumuzu ve güvenimizi de hiç yitirmeyeceğiz.
Çünkü…
Kim ne derse desin, kim bizim bilmediğimiz hangi oyunların içine girerse girsin paun sıralamasında ligin en üstünde yer alan Bursaspor hâlâ şampiyonluğun bir numaralı favorisi.
Dolayısıyla…
Şampiyonluğa timsah yürüyüşü sürüyor.