Orhangazi Gençliği ve Çoyder’den Atatürk konulu, dizüstü bilgisayar ödüllü iki kompozisyon yarışması

Dünyadaki tek çocuk bayramı, Atatürk’ün armağanı olarak Türkiye’de kutlanıyor. 23 Nisan’daki bu anlamlı günü geride bıraktık, ama önümüzde yine Atatürk’ün armağanı olan bir başka özel gün var:
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı.
Son yıllarda, gençlere armağan edilmiş bu özel günü aynı zamanda Atatürk’ü anma günü olarak da kutluyoruz.
İşte…
Çoculara armağan edilen anlamlı günün geride kaldığı, gençlere armağan edilen bayramın da yaklaştığı şu günlerde, Atatürk konulu iki kompozisyon yarışmasının mesajları geldi.
Üstelik…
Yarışmaların ikisinde de büyük ödül olarak dizüstü bilgisayar var.
İlk mesaj…
Orhangazi’den, meslektaşımız Muharrem Değirmenci’den geldi. Daha önce de ilçede ses getiren etkinliklere imza atan Orhangazi Gençliği Kültür ve Dayanışma Derneği bu kez Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden ne anlıyorsunuz? konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenledi.
Orhaüngazi’de heyecan uyandıran yarışma, 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin gençler tarafından daha iyi anlaşılması ve de yorumlanmasını hedefliyor.
Yarışmada…
Kompozisyon ve resim dallarının birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilerine cep telefonu, üçüncülerine çeyrek altın verilecek.
Ayrıca…
Katılımcılar arasında yapılacak çekilişle  de bir kişiye Pi Analitik Dershanesi’nden eğitim bursunun yanı sıra bisiklet, fotoğraf makinesi, çeyrek altın ve sürpriz hediyeler verilecek.
İkinci yarışma mesajı ise Bursa merkezden geldi.
Kısa adı Çoyder olan Çocuklara Yardım ve Eğitim Derneği tarafından, ilköğretim öğrencileri arasında Atatürk konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.
Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye 18 vitesli bisiklet ve üçüncüye DVD oynatıcının verileceği yarışmada kompozisyonlar 29 Mayıs 2010 tarihine kadar Çoyder’in Demirtaşpaşa Mahallesi Gazcılar Caddesi Petek Bozkaya İşhanı C Blok Kat 4 No 410 Osmangazi/Bursa adresine gönderebilir ya da elden teslim edebilirler.