Muhalefetin eleştirdiği Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’a destek AK Parti’den değil Türkiye Partisi’nden

Siyasetin genel işleyişinde “muhalefet partileri iktidarın yaptığını daima eleştirir” anlayışını herkes kabullenir.
Gerçi…
Muhalefet partilerinin belli konularda iktidara zaman zaman desteği görülür ama konu belediyeler olduğunda bu da gerçekleşmez.
Çünkü…
Partilerin öncelikli hedefi, belediyeyi kazanabilmektir. Bunun için de muhalefet partileri günlük kent yaşamı içinde belediye yönetiminin yaptıklarını genellikle eleştirel gözle izlerler. Belediyelerin yaptıklarını ya da yapmadıklarını bu nedenle muhalefet yaklaşımı sergileyerek değerlendirirler.
Hele…
Yıllık değerlendirmeler yapılırken, belli konularda belediyeye destek verilse bile değerlendirmenin çoğunluğunu eleştiri oluşturur.
Ne var ki…
Siyasetçilerin kural haline getirdiği, izleyen kamuoyunun da bildiği işleyiş bugün bozuldu.
Çünkü…
Türkiye Partisi’nin Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği 2. Danışma Meclisi toplantısında İl Başkanı İlyas Kara sürpriz bir konuşma yaparak Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı övüp teşekkür ederek sürpriz yaptı.
Genel Merkez’den MKYK Üyesi ve Bursa Sorumlusu Yasemin Öney Cankurtaran ile Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Metin Çanakçı’nın da katıldıkları toplantıda Kara’dan Dündar’a övgü şu sözlerle geldi:
“Osmangazi Belediye Başkanı sayın Mustafa Dündar, 1 yılı değerlendirmekten ziyade dürüst bir şekilde övgüye layık olarak gerçekleri açıkladı. Dündar, belediyenin borcunu ödemekten hizmet yapacak ödenek bulamadıklarını, bütçe imkanlarının kısıtlı olduğunu söyledi. Sayın Dündar’a dürüst açıklamalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Diğer belediye başkanları ise, mikrofonu eline alınca hayali hizmetleri sıraladılar. Onbinlerce bülteni bastırıp esnafa dağıtarak sanki hizmet yapıyorlarmış görüntüsü çiziyorlar.”
Bu sözleriyle…
Osmangazi Belediyesi’nin bugünkü durumundan şu an Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi sorumlu tutan Kara’nın, Dündar’a arka çıkması dikkat çekti.
Toplantıda…
2. Danışma Meclisi toplantısı için başvurdukları Büyükşehir Belediye’nin kendilerini 15 gün oyalayıp sonra da olumsuz cevap aldıklarını belirten Kara, bu nedenle Başkan Recep Altepe’ye de sitem etti.
Ama…
Açıkça söylemek gerekirse, muhalefet partilerin işbaşındaki belediye yönetimlerini topa tuttukları süreçte Türkiye Partisi İl Başkanı İlyas Kara’nın söyledikleri “çok farklı bir yaklaşım” olarak kayıtlara geçti.
Dahası…
Dündar’a yönelik muhalefet partilerinin eleştirilerine kendi partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bile cevap gelmezken Türkiye Partisi’nden övgü alması dikkat çeken bir başka durum oldu.