MHP’nin belediyelere yönelik sert muhalefeti Mudanya’dan ses verdi

Kararı Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı aldı. Yerel seçimlerin birinci yıldönümünde her ilçe teşkilatı kendi belediyesiyle ilgili muhalefet değerlendirmeleri yapıyor ve bunları da basın toplantılarıyla kamuoyuyla paylaşıyor.
İlçelerin açıklamaları bittikten sonra, son noktayı MHP İl Başkanı Arif Demirören düzenleyeceği Büyükşehir Belediyesi eleştirileriyle koyacak.
İşte…
Bu program doğrultusunda MHP’nin sert muhalefeti son olarak Mudanya’dan ses verdi.
Üstelik…
MHP Mudanya İlçe Başkanı Fatih Köse’nin açıklamaları hem nalına, hem mıhına tekerlemesine uygun düşüyor.
Örneğin…
İlk 6 ay süresince Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk’e fırsat tanımak amacıyla hiç açıklama yapmadıklarını vurguladıktan sonra şunu söylüyor:
“AKP’nin yönetiminde olan Mudanya belediyesi vatandaşlarımıza tarihi bir şok yaşatarak vaat ettikleri dev vizyon projelerin hiçbirine başlangıç dahi yapmadı. Mudanyalı vatandaşlarımıza ‘Sen Mudanya’sın büyük düşün’ ve ‘Mudanya’ya Büyükşehir eli değecek’ demenin sadece AKP zihniyetinin halkı kandırmak adına kullandığı bir slogan olduğu belgelendi.”
Bu noktada…
“Halkımıza söz verdikleri 15 dev vizyon projelerinden hiç biri için bir adım atılmadığını başkan da itiraf ediyor ve bu yıl başlanacağını söylüyor” dedikten sonra, personel maaşlarını ödemek için belediye gayrimenkullerinin satıldığını iddia ediyor ve buna sert tepki gösteriyor.
Ardından da…
Eleştirilerine belediyesi kapatılıp Mudanya’ya mahalle olarak bağlanan Güzelyalı’yı katıyor:
“Sayın Başkan kapatılan belde belediyesinin yerine hizmetin daha geniş imkanlarla Mudanya Belediyesi tarafından sağlanacağını, haftada en az iki gün Güzelyalı’daki hizmet binasında olacağını, başkan yardımcısının sürekli bu binada bulunacağını, belediyenin kapatılmamış gibi hizmetlerine devam edeceğinin sözünü vermişti. Hiçbiri olmadığı gibi, eski Güzelyalı belediye binasının yıkılacağı halk arasında kulaktan kulağa fısıldanıyor.”
Eleştirilerini şu sorularla sıralıyor:
“Belediye başkanı siz misiniz, yoksa Kartal Saldırış Bey mi? İskelede neler oluyor?. İskele, Mudanya halkı menfaati dışında birilerine mi verilmek isteniyor? Yürünmez halde olan şehir içi yollar ne zaman onarılacak? Bugüne kadar kaç AKP yöneticisine büfe verdiniz? Çocuk parkları büfe mi oldu? Pahalı olan sıcak iklim ağaçlarını neden dikiyorsunuz?”
Sorulardan biri ilgimizi çekti:
“29 Mart 2009 tarihinden itibaren belediye gayrimenkullerine ve hesaplarına icra takibi yapıldı mı?”
Sonra da…
Basın toplantısının sonuç bölümünde şu değerlendirmeyi yapıyor:
“AKP yönetiminin Mudanya’daki 1 yıllık yerel yönetimi kayıp bir yıl olarak tarihteki yerini aldı. Mudanya’nın köylerine ve de şehir içine iktidarın hizmeti gelmedi. Büyükşehir’den hizmet alınamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mudanya’ya yalnızca gezi için geliyor. Hem biz hem vatandaşlarımız Büyükşehir elinin Mudanya’ya değeceği günü göremedik.”